Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer Bozok Üniversitesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer Bozok Üniversitesini Ziyaret Etti

Avusturya\'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer Bozok Üniversitesini Ziyaret Etti

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için Yozgat’a gelen Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer ve beraberindeki heyet Bozok Ünivresitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar’ı makamında ziyaret etti.

18.12.2013 17:19

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için Yozgat'a gelen Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer ve beraberindeki heyet Bozok Ünivresitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar'ı makamında ziyaret etti.

Avusturya Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer'in üniversite ziyaretine Avusturya Büyükelçilği Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos, Bilim ve Kültür Uzmanı Katrin Eckstein, Göç ve Entegrasyon Müşaviri Nalan Gündüz, Avusturya Büyükelçiliği Basın ve Kültür Sorumlusu Raimund Weinberger, Tercüman Funda Yılmaz eşlik etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Avusturya ile sıkı bir bağımız var. Tarihte işbirliklerimiz ve müttefik olmuş olup dostluğumuz devam ediyor. Yozgat, Avusturya'ya ve Avrupa'nın geneline en çok işçi gönderen illerden bir tanesidir. Bu nedenle de kültürel işbirliğinin son derece yararlı olacağı kanaatindeyiz. Hem kültürel hem uluslararasılaşma konusunda ve hem de eğitim-öğretim ve araştırma konusunda işbirlikleri yapmak istiyoruz. Ortak Avrupa kültürünü oluşturmak için kültürel etkileşimin önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Üniversite hakkında detaylı bilgiler edinen Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, Türkiye'deki her ile ve her üniversiteye böyle geniş bir ekiple gidemediklerini belirterek, Avusturyanın Yozgatla özel bir bağının olduğuna dikkat çekti. Büyükelçi Wölfer 15 Mayıs 2014 tarihinde, Türkiye-Avusturya arasında imzalanan İşçi Alım Anlaşması'nın 50. yıldönümünün kutlayacaklarını ifade ederek "50 yıldır Türkiye'den özellikle Yozgat'tan Avusturya'ya göç söz konusu. Göç ise iki ülkeyi ve kültürü birbirine bağlayan önemli bir iletişim faktörü. Dolayısıyla Rektörümüzün de uluslararasılaşma konusunda söylediklerine katılıyoruz. Bu konuda her türlü destek ve yardımlarımızı sunmaya hazırız" dedi.

Bozok Üniversitesi Uluslararası Ofis Başkanı Doç. Dr. Mustafa Böyükata, ERASMUS programı kapsamında Bozok Üniversitesi ile Avusturya arasında anlaşma yapmakta güçlük çektiklerini dile getirerek bunu temel sebebinin ise ERASMUS programına girmiş yeni üniversiteler ile anlaşma yapılmasına sıcak bakılmaması olduğunu söyledi. Böyükata, " 2014-2020 dönemleri için Avrupa Birliği programlarında ERASMUS PLUS olarak yeni anlaşma hükümlerinin doğmasıyla birlikte üniversitemiz ile Avusturya arasında bir anlaşma zeminin olacağına inancındayız" dedi.

Avusturya Büyükelçiliği Bilim ve Kültür Uzmanı Katrin Eckstein Büyükelçilik işbirliğinde 4 Nisan da ERASMUS ve Üniversite konulu bilgilendirme toplantısı yapılacağını belirterek Ankara' da yapılacak olan toplantıya üniversitemizi de davet etti.

Ziyaret anısına Rektör Uçar, Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer ve beraberindeki heyete çini işlemeli tabak hediye etti. Ziyaretin ardından Büyükelçi Wölfer ve beraberindeki heyet üniversite kampus alanını gezdi.

Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yumak, Prof. Dr. Şaban Güçlü ve Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Seyfullah Türkmen, Üniversitemiz Uluslararası Ofis Başkanlığı'ndan Doç. Dr. Mustafa Böyükata ile Mevlana Değişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Burhan Ünal da hazır bulundu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer Bozok Üniversitesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement