Aydın'da Çanakkale Şehitleri Seher Vaktinde Dualarla Anıldı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Çanakkale Şehitleri Seher Vaktinde Dualarla Anıldı

Aydın\'da Çanakkale Şehitleri Seher Vaktinde Dualarla Anıldı

Aydın’da Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeniyle sabah namazında düzenlenen anma programına Müslümanlar yoğun ilgi gösterdi.

18.03.2015 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeniyle sabah namazında düzenlenen anma programına Müslümanlar yoğun ilgi gösterdi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde olduğu gibi Aydın'da da sabah namazının ardından düzenlenen programda şehitler dualarla yad edildi. Programıncami avlusunda vatandaşlara Çanakkale menüsü olarak bilinen kuru üzüm hoşafı ile kuru ekmek dağıtıldı.

Aydın Yavuz Sultan Selim Camii'nde düzenlenen programda yaşanan yoğunluk bayram namazı yoğunluğunu aratmadı. Yoğunluk nedeniyle sabah namazı vaktinin girmesi ile birlikte Girne Mahallesi'nde bulunan Cami'ye adeta insan seli aktı. Cami çevresinde araç park edecek yer kalmaz iken bir çok vatandaş sabah namazını caminin dışında kıldı.

Programa Aydın Valisi Erol Ayyıldız, İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, İl Emniyet Müdürü Adnan Taştan, AK parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, Doç. Dr. Mustafa Oğurlu, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, gençler, bayanlar ve binlerce vatandaş katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı münasebetiyle 81 il ve 957 ilçede düzenlediği anma programı Aydın'da yoğun bir katlımla gerçekleşti. Sabah namazının ardından Aydın'da okunan 3 bin hatmin duası edildi. Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul namazdan sonra verdiği vaazda Çanakkale ruhunu ve şehitliğin önemini anlatırken, hafızlar da aşır ve ilahiler okudu. Tekbirler ve salat-ü selamlarla, şehitlerin ruhlarının yad edildiği programın sonunda cemaate kıtlık nedeniyle Çanakkale Savaşı'nın en önemli menüsü olan hoşaf ve kuru ekmek dağıtılarak ülkenin hangi şartlarda bağımsızlığı elde ettiği anlatılmaya çalışıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Çanakkale Şehitleri Seher Vaktinde Dualarla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement