Aydın'da İlköğretim Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Aydın'da İlköğretim Haftası Kutlamaları

Aydın\'da İlköğretim Haftası Kutlamaları

Aydın’da 2016-2017 eğitim öğretim yılı için ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte 798 okulda 175 bin 375 öğrenci ve 13 bin 30 öğretmen ders başı yaptı.

19.09.2016 16:43

Aydın'da 2016-2017 eğitim öğretim yılı için ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte 798 okulda 175 bin 375 öğrenci ve 13 bin 30 öğretmen ders başı yaptı. Protokolün katılımıyla başlayan İlköğretim Haftası'nın ilk dersinde '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri' konusu işlendi.

Aydın'da eğitim ve öğretim yılı açılış töreni nedeniyle Efeler Ticaret Odası İlkokulu'nda tören düzenlendi. Törene Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Garnizon Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Halil Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, siyasi parti temsilcileri ve veliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, yeni eğitim öğretim yılının herkes açısından hayırlı uğurlu olmasını temenni ettiğini belirterek, "2016-2017 yılı yeni eğitim öğretim yılı yepyeni bir heyecan ve mutluluk demektir. Yeni bir eğitim yılı bizim için yeni umutlar, yeni hedefler ve yeni deneyimlerdir. Bu yıl her zamankinden farklı olarak hem ilköğretim haftasını kutluyoruz hem de Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatıyla 15 temmuz Demokrasi şehitlerimizi anma etkinliklerini bugün burada başlatmış bulunuyoruz. Kıymetli meslektaşlarım dinlenmiş bir şekilde yeni eğitim-öğretim yılına başlamış bulunmaktayız. 15 Temmuz'da bir kısım vatan hainlerinin milli iradeye karşı giriştikleri çaba yüce devletimizin ve milletimizin demokrasisine ve milli iradeye sahip çıkması ile önlenmiştir. Yaşayarak görüyoruz ki, eğitim camiası bu zorlu sınavı başarıyla vermiş, bu süreçte hızlı ve profesyonel çabalarıyla eğitim öğretim adına hiçbir mağduriyet yaşatmamak adına büyük bir özveri ile çalışmıştır" dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının tüm yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olmasını temenni ettiğini ifade eden .Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ise, "İlköğretim Haftası'nın ilk günü ile Gaziler Günü'nün tesadüf ettiği güzel bir günde eğitim camiası ve öğrenciler bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Eğitim öğretime başlanan bugünde zor bir coğrafyada yaşadığımızı belirtmek istiyorum. Yavrularımız gençlerimiz zor bir zamanda eğitim öğretim görüyorlar. Ancak şunu kimse unutmasın ki büyük liderler zor zamanlarda ortaya çıkar. 15 Temmuz öncesinde, 15 Temmuz'da ve sonrasında ülke için canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, böyle bir milletin üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Ülkemizin ihtiyacı olan eğitilmiş insan gücü; ilim, irfan yuvası olan okullarımızda yetiştirilmektedir. Değerli eğitimcilerimizin, üstün görev anlayışı ve sorumluluk şuuruyla, bu kutsal görevlerini her zaman olduğu gibi bu yıl da severek yerine getireceklerine içtenlikle inanıyorum. 2015-2016 eğitim öğretim yılını içtenlikle kutluyor, sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı dileklerimle sevgilerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Tören sonrasında protokol sınıfları gezerek yeni eğitim öğretim yılına başlayan birinci sınıf öğrencilerine başarılar dileyerek hediyeler verildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da İlköğretim Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement