Aydın'daki Şiddetli Yağış - Son Dakika
Yerel

Aydın'daki Şiddetli Yağış

AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, şiddetli yağış ve baraj kapaklarının açılması sonucu ilde yaşanan olumsuzlarla ilgili "DSİ Bölge Müdürlüğü ekipleri tehditlerin en aza indirilmesi için çok yoğun gayret sarf etmektedir" dedi.

31.03.2015 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, şiddetli yağış ve baraj kapaklarının açılması sonucu ilde yaşanan olumsuzlarla ilgili "DSİ Bölge Müdürlüğü ekipleri tehditlerin en aza indirilmesi için çok yoğun gayret sarf etmektedir" dedi.

Kılınç yaptığı açıklamada, geçen hafta sonu Aydın ve Denizli'deki yağışlar ve kar erimeleri ile Büyük Menderes Nehri'nin taştığını belirtti.

Taşkınların Buharkent, Yenipazar ve Bozdoğan ilçelerimizde etkili olduğunu dile getiren Kılınç, şunları kaydetti:

"DSİ Bölge Müdürlüğü ekipleri oluşan tehditlerin en aza indirilmesi için çok yoğun gayretler sarf etmektedir. Taşkın oluşan bölgelerde DSİ ve sulama birliklerimizin koordineli çalışmaları 24 saat aralıksız yürütmektedirler. Kemer Barajı'ndan su salınması durdurulmuştur. Özellikle sel ve su baskını riskinin devam etmesi nedeniyle hayvan ahırlarının olduğu yerlerde öncelikle tedbirler alınmaktadır."

Kılınç,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile AFAD İl Müdürlüğü ekiplerinin zarar gören çiftçilerin belirlenmesi çalışmalarının başlatılması için Aydın Valisi Erol Ayyıldız tarafından gerekli talimatların verildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'daki Şiddetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement