Aydın Tümsiad'tan Sgk İl Müdürü Poyraz'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Aydın Tümsiad'tan Sgk İl Müdürü Poyraz'a Ziyaret

Aydın Tümsiad\'tan Sgk İl Müdürü Poyraz\'a Ziyaret

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Aydın Şubesi Yönetim Kurulu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK9 İş Müdürü Yavuz Poyraz’ı ziyaret etti.

01.04.2014 13:49

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Aydın Şubesi Yönetim Kurulu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK9 İş Müdürü Yavuz Poyraz'ı ziyaret etti.

TÜMSİAD Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Ünal ve yönetim kurulu üyeleri Yüksel Yolçi, Serdar Ertuğrul ve Talat Çerçi, SGK İl Müdürü Yavuz Poyraz'ı makamında ziyaret etti. Poyraz'ın makamında gerçekleşen ziyarette SGK Şube Müdürleri hazır bulundu. Ziyaretin ana gündem maddesini Türkiye'deki kayıt dışı çalışma ve bu tür çalışmanın riskleri oluşturdu.

SGK olarak kayıt dışını engellemeye yönelik birçok programlar yaptıklarını aktaran SGK İl Müdürü Yavuz Poyraz, bu konuda iş adamlarından da destek beklediğini belirtti.

TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Ünal da, kayıt dışı konusunun temelde bir eğitim problemi olduğunun vurgusunu yaptı. Ünal, sözlerine şöyle devam etti: "Kayıt dışı çalışmanın riskleri hem çalışan hem de işveren kardeşlerimize doğru ve etkili anlatılmalı. Kayıtlı çalışmanın özendirilmesi ile ilgili tanıtım ve eğitimler yapılmalı. Bakanlığımızın da, sigorta primleri ile ilgili olarak; özellikle asgari ücretin üstünde çalışan kardeşlerimizin primlerinin miktarında bir düzenleme içerisine girmesi lazım. Çünkü nitelikli personelleri istihdam edebilmek için firmaların sigorta primlerinden korkmaması gerekir. Biz sivil toplum kuruluşu olarak müdürlüğümüzün emrindeyiz. Bu bilincin arttırılması ile ilgili olarak her türlü eğitim ar-ge projesinde çözüm ortağı olmaktan kıvanç duyarız"

Ziyaretin sonunda SGK İl Müdürü Yavuz Poyraz, TÜMSİAD Aydın Şubesi'nin ziyaretinden ve konularına duydukları ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Tümsiad'tan Sgk İl Müdürü Poyraz'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement