Ayşe Uzunlu 'İstanbul' Sözleşmesini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Ayşe Uzunlu 'İstanbul' Sözleşmesini Değerlendirdi

Ayşe Uzunlu \'İstanbul\' Sözleşmesini Değerlendirdi

Türk Kadınlar Birliği Genel Merkezi tarafından koordine edilen ’Tutunduklarımız: İstanbul Sözleşmesi’ni değerlendiren Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, "İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ile ilgili temel...

15.11.2016 13:05

Türk Kadınlar Birliği Genel Merkezi tarafından koordine edilen 'Tutunduklarımız: İstanbul Sözleşmesi'ni değerlendiren Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, "İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ile ilgili temel ve hukuki güvence özelliği taşıyan en önemli uluslararası belgelerden biridir" dedi.

Kentte bulunan bir restoranda basın toplantısı düzenleyen Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, sözleşme kapsamında Kayseri'de yapılacak olan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Uzunlu, "Kayseri'de Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi koordinesinde Tutunduklarımız: İstanbul Projesi kapsamında, öğrenelim, öğretelim hedefiyle kentimizdeki hak temelli diğer kadın örgütlerine de çağrıda bulunulacak ve alınan eğitimlerin yaygınlaştırılması sağlanacaktır. Bu amaçla dernek temsilcileri ve uzmanlar davet edilerek atölye çalışmaları yapılacak; sözleşmeyi anlatan ve açıklayan broşürler bütün ilgililere ulaştırılacaktır. Hak temelli kadın örgütleri, akademisyenler, kamu görevlileri ve medya ile temasa geçilecektir. Sözleşmenin yaygınlaştırılması hedefiyle kamudaki sözleşme uygulamaları takip edilecektir. Kamu kurumlarına ziyaretler düzenlenecek, sözleşme kapsamında yapılmakta olan çalışmalarla ilgili bilgi alınacaktır. Bu ziyaretler sırasında kamu ve hak temelli kadın kuruluşları ile yapılabilecek iş birliği çalışmaları değerlendirilecektir. İzleme ve raporlama hedefi doğrultusunda sözleşmeyi denetleyen uzmanlar komitesi GREVIO'nun sivil toplum örgütleri ile de görüşeceği dikkate alınarak yerelden bilgi toplanacak, cevaplar hazırlanarak gölge raporlar oluşturulacaktır.

Kampanya hazırlanması hedefi doğrultusunda kentimizde düzenlenecek etkinlikler diğer hak temelli kadın örgütleri ile birlikte planlanacaktır. Eşitlik ve kadına yönelik şiddet konularında eylem planları hazırlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, sözleşmeye destek veren Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği ve Kayseri Kadın Dayanışma Derneği'nin temsilcileri de basın toplantısına katıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayşe Uzunlu 'İstanbul' Sözleşmesini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement