Bafra Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Bafra Sempozyumu Sona Erdi

Bafra Sempozyumu Sona Erdi

Samsun'un Bafra ilçesinde düzenlenen "Potansiyellerinden Hedeflerine" adlı sempozyum, ikinci gün yapılan çeşitli etkinliklerle sona erdi.

22.04.2012 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra ilçesinde düzenlenen "Potansiyellerinden Hedeflerine" adlı sempozyum, ikinci gün yapılan çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Sempozyumun ikinci günü Belediye Kültür Merkezi'nde eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'nun başkanlığını yaptığı Kültür, Sanat ve Sosyal Hayatımız oturumuyla başladı. "Sivil Toplum ve Bafra", "Bugün, Yarın, Bafra", "Cazibe Merkezi Bafra" ve "Anılarla Bafra Siyaset Hayatı" konularının yer aldığı sempozyumun son oturumunda; eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, "Ne kabinede ki bakanımız, ne de milletvekilimiz burada yok. Biz köhne milletvekilleriyiz. Eski milletvekilleriyiz. Eski bakanlarız.

Bu köhne kelimesini Azerbeycanlılar kullanıyor, benim hoşuma gidiyor. Köhne milletvekili köhne bakan. Sorunları bizler sadece söyleriz, ama biz yapamayız. Ama size tercüman olacağız. İnşallah bizi dinlerler. Kente sahip çıkan o kentin insanlarıdır. Niçin sahip çıkacaklar? Onların sorumluluklarıdır da ondan. İnsanlar dünyaya bir takım haklarla gelirler. Yaşam hakkı, sağlık hakkı, eğitim hakkı, hakkı, hakkı, hakkı insan hakları diye kitaplar yazılır çalışmalar yapılır. Ama insanlar dünyaya sorumluluklarla

gelirler. İnsan olarak sorumlulukları vardır. Ailelerine karşı sorumlulukları vardır. Yetiştikleri çevreye, mahallesine, ilçesine, iline, insanlığa karşı sorumlulukları vardır.

İşte bu sorumluluk duygusuyla hepimiz bu konulara eğilmeliyiz" dedi.

Oturum sonunda Kaymakam Ali Katırcı ve Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından, sempozyuma katılan eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, ve eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ile 26 bilim adamına plaket verildi.

Plaket töreninden sonra Bafra Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde düzenlenecek olan yağmur nedeniyle Seranad düğün salonuna alınan "Geçmişe Özlem" ve "Kızılırmak Deltası" resim sergisi ziyaret edildi. Sergide yer alan 75 tablo ziyaretçiler tarafından beğeni topladı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bafra Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement