Bakan Eker: Vicdanen Rahatsız Ediyor - Son Dakika
Yerel

Bakan Eker: Vicdanen Rahatsız Ediyor

Bakan Eker: Vicdanen Rahatsız Ediyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, açlık grevlerinin sona ermesi için hukuken yapılabilecek şeylerin hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, "Vicdanen rahatsız ediyor" dedi.

09.11.2012 14:20  Güncelleme: 14:31

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, cezaevlerindeki açlık grevlerinin sona ermesi için hukuken yapılabilecek şeylerin hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, "Vicdanen rahatsız ediyor. Gerçekte çok acı verici, üzüntü verici bir şey" dedi.

Diyarbakır Havaalanı'nda Vali Mustafa Toprak tarafından karşılanan Bakan Eker, buradan Sur ilçesine bağlı Karabaş köyüne giderek yeğeni vefat eden AK Parti Sur İlçe Başkanı Şafak Yontürk'ün taziyesine katıldı.

Taziyeden ayrılırken gazetecilerin, cezaevlerindeki açlık grevleri ve BDP'li iki milletvekilinin Diyarbakır'da süresiz açlık grevine girmesi konusundaki sorularını yanıtlayan Bakan Eker, bir an önce bu açlık grevlerinin sona erdirilmesini arzu ettiklerini söyledi.

İnsanların, başkasının canına olduğu gibi kendi canına da bu şekilde zarar vermesinin kabul edilebilir bir şey olmadığını ifade eden Eker, şunları kaydetti:

"Vicdanen rahatsız ediyor. Gerçekte çok acı verici üzüntü verici bir şey. Bunun sonlandırılması için hükümet olarak ilgili arkadaşlarımız çaba içerisindeler. Hukuken yapılabilecek neyse hangi adımlar atılabiliniyorsa onların hazırlıkları yapılıyor. Bunlar kamuoyuyla da paylaşılıyor. Anadilde savunma ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Onun için tabii bu grevlerin bir an önce insanların hayatına ya da sağlığına ciddi kalıcı hasar verecek boyuta gelmeden bir an önce durmasını diliyorum. Temennim çağrım bu."

Bakan Eker, dün Suriye'nin Resulayn kasabasındaki çatışmalar sonucunda, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bazı vatandaşların yaralanmasına da değinerek

"Bizim oradaki Toprak Mahsulleri Ofisi'nin bulunduğu alanda da etkisi oldu. Orada vatandaşlara çağrılar yapıldı, tedbirler alındı. Biz vatandaşlarımıza zarar gelmemesi için alınabilecek tedbirleri alıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Ulucami'de cuma namazı kılan Bakan Eker ve beraberindekiler, esnafla sohbet etti.

Muhabir: Ümit Özdal - İrfan Cemiloğlu

Yayıncı: Behçet Güngör - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Eker: Vicdanen Rahatsız Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement