Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Balıkesir\'den Kısa Kısa

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, üçüncü dönem için aday adaylığını açıkladı

27.08.2013 13:34

Burhaniye'de iki dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Fikret Akova, üçüncü dönem için yeniden aday olacağını açıkladı.

CHP Burhaniye İlçe Başkanlığı önünde aday adaylığını açıklayan Akova, adaylık başvuru dosyasını CHP Burhaniye İlçe Başkanı Erman Pazarbaşı'na teslim etti.

2004 yılından itibaren  Burhaniyelilere hizmet ettiğini hatırlatan Akova, şöyle konuştu:

"Babam Kasım Akova'nın vasiyeti üzerine 2004 yılında geldim, göreve talip oldum. Beni çok önemsediniz. Kıymet verdiniz. yüzde 38'lik bir oy oranı ile sizlere hizmet verme şansını buldum. 2009 yılında geldiğimizde daha önceki seçim tesadüftü dediler. Ben de 2009 yılında seçime girdiğimizde referandum niteliğinde oldu. 2009 yılında da yüzde 57,4 sizlerin desteğiyle yine sizlere hizmet etme şansını elde ettim. O günden bugüne geçen süreçte değişiklikler oldu. Büyükşehir Yasası çıktı. Artık bundan sonra 2014 Mart'ından sonra Büyükşehir Yasası ile sizlerin desteğiyle inşallah büyük Burhaniye Projesi'ni yürürlüğe koyacağız."

- Moğolistan'dan gelen 3 kişilik heyet Edremit'i gezecek-

Edremit'in kardeş kenti olan Moğolistan'ın Orhun Eyaleti'nin Erdenet şehrinden gelen 3 kişilik heyet, Edremit'i gezecek.

Edremit'te 3 gün boyunca konaklayacak heyet ilk olarak, Edremit Belediyesi Başkan Vekili Fatih Çağlar'ı makamında ziyaret etti. Çağlar, "Kardeş kentimizden gelerek burada sizleri tekrar ağırlamak bizleri mutlu etti. Her geçen gün gelişen bu dostluğumuzdan dolayı büyük memnuniyet duyduk" dedi.

Ziyaretin ardından heyet, Edremit'te tarihi ve tursitik mekanları gezdi.

-Cumhuriyet Kupası Birimlerarası Futbol Turnuvası başladı-

Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Kupası Birimlerarası Futbol Turnuvası, Atatürk Parkı Nazende Halı Saha Tesisleri'nde düzenlenen törenle başladı.

Turnuvanın açılışını, Belediye Başkanı Sedat Pekel ve Başkan Yardımcısı Ozan Onur başlama vuruşu yaparak gerçekleştirdi. Pekel, turnuvaya katılmanın önemini vurgulayarak, "Yaşasın Cumhuriyet adını verdiğimiz turnuvanın ikincisinde, önemli olan cumhuriyete layık insanlar olduğumuzu spor aracılığı ile kamu oyuna duyurmak, bunu kanıtlamak, belediye personelimiz arasında dayanışma ve kardeşlik duygularını arttırmak" dedi.

Toplam 15 takımın yer aldığı Cumhuriyet Kupası 11 Ekim'e kadar sürecek. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement