Bandırma Ticaret Odası, Yeni Yurt İçin Yer Arıyor - Son Dakika
Yerel

Bandırma Ticaret Odası, Yeni Yurt İçin Yer Arıyor

Bandırma Ticaret Odası, Yeni Yurt İçin Yer Arıyor

Bandırma Ticaret Odası, üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmek amacıyla yeni yurt için yer arıyor.

08.01.2014 16:11  Güncelleme: 16:10

Bandırma Ticaret Odası, üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmek amacıyla yeni yurt için yer arıyor.

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Erdek Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard.  Doç. Dr. Sedat Yumuşak'ın ziyaretinde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Meslek Yüksekokulunda eğitim gören öğrenci sayısının 5 binin üzerine çıktığını söyledi.

İlçede yüksek öğrenim öğrencilerinin barınmalarıyla ilgili problem yaşandığını ifade eden Kılkışlı, şunları kaydetti:

"Odamız bünyesinde kurulan meslek komitelerimizden odamız bünyesinde öğrenci yurdu kurulması konusunda talepler var. Bu kapsamda Türkiye Zirai Donatı A.Ş'ye ait depoların yapılacak tadilat sonrasında öğrenci yurduna dönüştürülmesi konusunda girişimlerde bulunduk. Ancak binaların depreme dayanıklılığının artırılması gerekiyor. Yaptığımız maliyet hesaplarında güçlendirme yeni bina yapmaktan daha maliyetli olduğundan buradan vazgeçtik. Yeni yer arayışlarımız devam ediyor."

Yumuşak ise Erdek Meslek Yüksekokulunda yerel yönetim ve turizm bölümlerinde toplam 360 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, ilçelerinde eğitim gören yüksek öğrenim öğrencilerinin barınma probleminin bulunmadığını söyledi.

Vakıflar Bankası Sosyal Tesislerinin okullarına tahsis edilmesinin ardından ilçedeki barınma probleminin sona erdiğini dile getiren Yumuşak, tesislerin bir bölümünün de Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından uygulama alanı olarak da kullanıldığını sözlerine ekledi.

- Edremit Belediye Meclisi toplandı

Edremit Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı, belediye binasındaki meclis toplantı salonunda yapıldı.

75 ana gündem maddesine ilave olarak 10 ek gündem maddesinin görüşülmesi, yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Toplantının önemli gündem maddeleri arasında, Edremit Belediye spor Kulübüne 2014 yılında yapılacak nakdi yardım konusu ile sokak hayvanları için orman alanda yapılması planlanan hayvan barınağı sahası yer aldı.

Belediyespor Kulübüne ve diğer spor kulüplerine 2014 yılı içinde aktarılacak olan yardım parasının dağıtım şekli, meclis üyelerinin görüşüne sunuldu. Bazı meclis üyeleri, toplam 206 bin TL olan paranın 195 bin TL'sinin Edremit Belediyespor Kulübü'ne, geri kalan paranın da ihtiyacı olan diğer amatör spor kulüplerine aktarılması teklifinde bulundu. Bu teklif ile birlikte gelen diğer teklifler oylamaya sunulurken, yapılan ilk teklif oy çokluğuyla kabul gördü.

Yıllardır Edremit Körfezi'nin büyük sorunu haline gelen başıboş sokak hayvanları ile ilgili çalışmalar yapan Edremit Belediyesi, sokak hayvanlarının rehabilitesi ve toplanarak şehir merkezine uzak bir alanda barındırılmaları için harekete geçti.

Meclis toplantısının gündem maddeleri arasında görüşülen konuya göre, mülkiyeti Edremit Orman İşletme Müdürlüğüne ait olan Hacıaslanlar köyü mevkisindeki 90 bin 790 metrekarelik orman arazisine, sokak hayvanlarını korumaya yönelik geçici bakım evi yapılacak. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bandırma Ticaret Odası, Yeni Yurt İçin Yer Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement