Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi" Projesi - Son Dakika
Yerel

Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi" Projesi

Avrupa Birliği'nin Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı kapsamında, finanse ettiği "Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa Demokratik Yurttaş Eğitimi" projesi tamamlandı.

04.06.2014 17:37

Avrupa Birliği'nin Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı kapsamında, finanse ettiği "Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi" projesi tamamlandı.

Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı'nın (YÖRET) ile Boğaziçi Üniversitesi Barış Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BEUAM) ortaklığıyla uygulanan projenin kapanış toplantısı, Samsun Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Kapanış toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, projenin içeriğinin, farkındalığa karşı saygı duyabilen bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

"Şiddetsiz iletişim, saygı, sorumluluk, mutluluk... Bunlar mesleğimizle birebir ilgili konu başlıkları" diyen Usta, şunları kaydetti:

"Bu projenin mesleki çalışmalarımıza ve okuldaki çalışmalarımıza doğrudan katkı sağladığını düşünüyorum. Psikolojik danışmanlar olarak okullarda şiddetsiz bir ortam, kendini iyi ifade eden, kendi becerilerini ortaya koyabilen ve kendini sürekli geliştiren bireyler oluşturmayı amaçlıyoruz. Bunun için de pek çok yöntem ve teknik uyguluyoruz. Ancak bu tutumları da doğrudan anlatamıyoruz. Davranışların ve tutumların alışkanlığa dönüşmesi gerekiyor. Bu tarz projeler davranışları tutuma yönlendirecektir. Bir tek etkinlikle bir bireyin tüm yaşantısını değiştiremezsiniz. Sürekli katkı sağlamak gerekir."

Usta, şöyle devam etti:

"Adı her ne kadar rehberlik ve psikolojik danışman olsa da biz kendimize psikolojik danışman diyoruz. Bu ifade de ısrarcıyız. Aslında talebimiz şu; yönetmelik taslağı oluşturuldu ve bu taslağa bağlı gelişmeler devam etmekte. Bu gelişmelere ilk refleks gösteren Samsun'dur. Biz ivedi bir şekilde oluşturduğumuz bir ekiple hem yönetmelik taslağı hem de bundan sonra mesleğin gelişmesi ile ilgili 46 maddelik görüş ve öneri hazırlayarak bakanlığımıza gönderdik. Çıkan taslağı özel eğitim yönetmeliğine eklenmiş bir rehberlik gibi algıladık ve onunla ilgili ciddi anlamda girişimlerimiz oldu. Meslek ismi ve mesleğin değeri ile ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Bizim düşündüğümüz taslakta psikolojik danışman mezunlarına psikolojik danışman, diğer arkadaşlarımıza rehberlik uzmanı denilmesi, öğretmen isminin çıkarılması ve okulda uzman statüsü ile uzman özlük hakları ile çalışmasının sağlanmasıdır. Bu konuda da ciddi adımların atıldığını bilmenizi isterim." - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement