Başarılı Ebeler Sertifikalandı - Son Dakika
Yerel

Başarılı Ebeler Sertifikalandı

Başarılı Ebeler Sertifikalandı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından hizmet içi eğitime alınan ebelere sertifika verildi.

04.05.2016 15:15

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından hizmet içi eğitime alınan ebelere sertifika verildi.

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitimde Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 24 ebeye, klinik eğitime yaklaşım, yetişkin eğitim ilkeleri, eğitim yöntemleri ve sunum teknikleri gibi konularda eğitim verildi. 5 gün süren eğitim sonunda düzenlenen sertifika törenine Sağlık Bakanı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ile Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan da katıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın doğum ve doğumhanede görev yapan personellerle ilgi konularda çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Prof. Dr. Gümüş, "Bizler doğumlarda birinci sırada ebelerimizin olmasını istiyoruz. Şu an için de öyle bir hazırlık yapıyoruz. Doğumhane sorumlusu ve doğum koçunu uzman ebe haline getireceğiz ve ebelerimiz bu şekilde bir unvan alacak. Uzman ebenin diğer ebelerle birlikte o doğumu yönetmesi gerekecek. Tabi ki sorun çıktığında hekimlerimiz her zaman devreye girecektir. Ayrıca doğum hanelerden başlayarak anne bakım merkezlerimiz, gebe bakım merkezlerimiz, doğumhanenin fiziki şartlarını düzeltilmesi gibi konularda da çalışıyoruz" dedi.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı 560 bin sağlık çalışanı olduğu bilgisini veren Prof. Dr. Gümüş, "Neticede sahada daha aktif olarak ve vatandaşımızla diyalogu iyi sağlayarak, süreçleri iyi yönetmemiz gerekiyor. Çünkü onlar bizim hastalarımız bizde onlara hizmet ediyoruz. Bu tarz gerçekleştirdiğimiz hizmet içi eğitimlerle sorunları kendi aramızda paylaşarak, çözümler bulacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 5 gün süren eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanan ebelere sertifikalarını Prof. Dr. Gümüş ve Dr. Akan takdim etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başarılı Ebeler Sertifikalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement