Başiskele'de Hem İftar Hem de Açılış - Son Dakika
Yerel

Başiskele'de Hem İftar Hem de Açılış

Başiskele\'de Hem İftar Hem de Açılış

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Başiskeleli vatandaşlarına hizmetten, iftar sofralarına, ramazan gecelerinden, yeni park açılışlarına kadar 11 ayın sultanı Ramazanı ayın dolu dolu yaşattı.

18.08.2012 14:07

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Başiskeleli vatandaşlarına hizmetten, iftar sofralarına, ramazan gecelerinden, yeni park açılışlarına kadar 11 ayın sultanı Ramazanı ayın dolu dolu yaşattı.

Geçtiğimiz hafta üç yeni park, bir belediye irtibat ve muhtarlık binası ile KO-MEK'i hizmete açan Başiskele Belediyesi önceki akşamda Aydınkent Parkı, Belediye İrtibat ve Muhtarlık Binasını ile Meşelik Mesire alanını hizmete açarak aynı akşam üç açılışa imza attı. Aydınkent Mahallesinde gerçekleşen açılış ve iftar programına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Ak Parti Başiskele İlçe Başkanı Mehmet Ustaoğlu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve başkan yardımcıları katıldı. Törenin ardından asrın felaketi depremin 13 yılı nedeniyle bir de anma programı düzenlenerek, deprem şehitlerine dualar okundu.

Başiskele Belediyesi Ramazan ayında ilk olarak 3 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen Mehmet Akif Ersoy Pakını hizmete açtı. Ardından yine 3 bin metrekarelik Yaylacık Parkı'nı yenileyerek komşularına kazandırdı. Park açılışları 2 bin metrekarelik Medeniye Parkı ve Termal Süs Havuzu ile devam etti. 2 bin 800 metrekarelik Aydınkent Parkı ile 4 bin metrekarelik Aydınkent Meşelik Mesire alanını da açan Başiskele Belediyesi hizmet yarışını ara vermeden sürdürdü.

Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da katılımıyla açılışı yapılan Aydınkent Parkı; muhtarlık binası, oturma terasları, çocuk oyun gurupları, süs şelalesi, yürüyüş parkurları, kafesi, sportif alanları hatta muhteşem manzarasıyla dikkat çekiyor. İftar öncesi ilk olarak Aydınkent Parkı ve Belediye İrtibat Bürosu ve Muhtarlık binasının açılışı yapıldı.

Törene katılan protokol daha sonra meşelik mesire alının hareket etti. Burada Resport Caterin A.Ş sponsorluğunda verilen iftara katılan başkanlar güzel meşe ağaçlarının altında doğa ile iç içe bir ortamda oruç açmanın keyfini yaşadık. Etkinlik deprem şehitlerini anmayla programıyla devam etti. Hafızlar; Ceyhan Taşdemir, Nebi Yaşar, Mehmet Kır ile genç hafızlardan Muhammet Emin Baş deprem şehitleri için gecede dualar okudu.

Kuran ziyafetinin ardından söz alan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, 13 yıl önce yaşanan depremi unutmadıklarını belirterek, "Bu acıları bir daha yaşamak istemiyoruz. O yüzden bizlerde belediye olarak yapılan inşaatlara özen gösteriyoruz. Doğru ve kuralara uyan sağlam binalar yapıyoruz. Yani ilçemizin güzelliği için gece gündüz çalışıyoruz" dedi. Başkan Ayaz konuşmasının sonunda tüm vatandaşların Ramazan Bayramını erkeden tebrik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, " O büyük felaketin ardından 13 yıl geçti. Fiziki olarak kentimizde depremin izlerini sildik. Ama maalesef acısı devam ediyor. Herkes bir yakınını kaybetti, ya da sakat kaldı. Bu acıyı niye yaşadık, bunun suçlusu kim diye sorduğumuzda, tek suçlusu yine bizleriz. Bu binaları yine bizler yaptık. Ama tekniğine uygun yapmadık. Bu açıları kendimize hazırladık. Şimdi ise bunlardan ders almalıyız" dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, yeni açılan Aydınkent Parkı ile Meşelik Mesire alanının çok güzel olduğunu, bu meşelik alanına Başiskele Belediyesi tarafından konulan barbekü ile oturma guruplarıyla daha da güzelleştiğine dikkat çekerek," Bu ağaçlık bölge eşsiz serinliği ile doğal bir klima gibi. Geçmişte bu güzel alanı bozup konut yapacaklardı. O dönem buranın mücadelesini verenlerden şimdi Allah razı olsun. Böyle bir parkı yapmak inanın uzun yıllar alırdı" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından gecenin yemek sponsorluğunu üstlenen Resport Catering A.Ş Üretim Müdürü Gürbüz Özyıldırım ile bir önceki akşam gerçekleşen bin kişilik iftarın sponsoru Hayat Kimya Fabrika Müdürü Hüseyin Ertan'a, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz tarafından hazırlatılan teşekkür plaketleri Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından takdim edildi. Başkan Karaosmanoğlu, gecenin sonunda tüm davetlilerin bayramını tebrik etti.

(UU)

18.08.2012 13: 46: 56

TSI

NNNN - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başiskele'de Hem İftar Hem de Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement