Başiskele'ye Üçüncü Köprü - Son Dakika
Yerel

Başiskele'ye Üçüncü Köprü

Başiskele\'ye Üçüncü Köprü

Başiskele Belediyesi, kendi sınırları içinde yer alan D-130 Karayoluna cepheli Fiat Anabayi Beykar Otomotiv ile Kalyoncular Un Fabrikası önünde üçüncü üst geçide başladı.

11.04.2013 18:26

Başiskele Belediyesi, kendi sınırları içinde yer alan D-130 Karayoluna cepheli Fiat Anabayi Beykar Otomotiv ile Kalyoncular Un Fabrikası önünde üçüncü üst geçide başladı.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Yazlık eski Belediye Başkanı Sebahattin Ersoy ve başkan yardımcıları dün üst geçidin yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Verilen sözün gerçekleştiğini yerinde gören ve yapılan hizmetten memnun kalan eski başkan Ersoy,

Başkan Ayaz'a teşekkür ederken, Başkan Ayaz'da köprüye Sebahattin Ersoy adını vereceklerini söyledi.

Yapılan hizmetten oldukça memnun kaldığını büyük bir yükün omuzlarından kalktığını söyleyen eski başkan Sebahattin Ersoy,

hizmet ile ilgili görüşlerini şu şekilde aktardı:

"Bu işin yapılmasıyla burada olacak kazaların önüne geçmiş olduk. Alın yazısıdır bilinmez ama yine de biz tedbirimizi almış olduk. Bu yatırım Yazlık halkına büyük bir hizmettir. Bu hizmetten dolayı sayın başkan Hüseyin Ayaz'a teşekkür ediyorum. Halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla hizmet veriyor. Hızlılığına teşekkür ediyorum. Kendisi Gölcük'te Kocaeli'de çok çok konuşuluyor. Buda beni mutlu ediyor."

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'da üst geçit ile ilgili, "Burası Başiskele sınırları içinde kaldığı için Başiskele Belediyesi olarak bizim bir girişimde bulunmamız gerekiyordu. Bunun sonunda Karayolları Genel Müdürlüğü'ne talepte bulunduk. Sağ olsunlar bizim başvurumuzu olumlu buldular ve bu yatırıma başlandı. Burası turizm bölgesi olması hasebiyle önümüzdeki süreçte oldukça değer kazanacak. Bizde bu geçidi talep eden, bu bölgeye uzun yıllar hizmet veren büyüğümüz, komşumuz olan Sebahattin ağabeyimizin adını uygun gördük. Bölge halkına hayırlı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Gölcük'e sınır bölgede yer alan bu çalışma Başiskele halkı kadar Gölcüklüleri de yakından ilgilendiriyor. Bu güzergahı kullanan vatandaşların bu üst geçidi kullanması hayati riski de ortadan kaldıracak. Bölge de yaşayan vatandaşlar, "Biz yıllardır konuyla ilgili sıkıntılarımızı karayollarına ve belediye yetkililerine bildirmiştik. Bugüne kadar hiç adım atılmamıştı. Bu üst geçit bölgenin büyük ihtiyacıydı. Birçok insan D-130 karayolundan tehlikeli bir şekilde geçmek zorunda kalıyor ve büyük korkular yaşıyordu. Konuyu Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'a ilettik. Sağ olsun hemen harekete geçerek yılların sorununa çözüm getirdi. Bugünde burada bu üst geçidin tamamlanması mutluluk verici" ifadelerini kullandı. Yaklaşık birkaç gün içinde hizmete açılacak olan köprü çelik konstrüksiyondan olup yüksekliği 4,50 metre, genişliği 4 metre, uzunluğu ise 35 metre olacak.

Bu sıkıntıyı uzun yıllardır yaşayan Yazlık Merkez Mahalle Muhtarı Alaattin Berber ise duygularını şöyle aktardı:

"Adeta ölümle dans ediyordu vatandaşlar. Bizim için önemli bir ihtiyaç daha giderildi. Birkaç gün sonra bu sorun çözülecek. Bu üst geçit bölge halkının hep istediği bir yatırımdı. Konuyla ilgili çok yazışmalarımız oldu. Maalesef bir türlü aşılamamıştı. Ben burada şahsım ve Yazlık halkı adına sayın başkanımız Hüseyin Ayaz'a çok çok teşekkür ediyorum. Bizi kırmadı, konuyla yakından ilgilendi. İnanın yapılan bu iş ile özellikle Yazlık halkının büyük duasını alacaktır. Bizim isteklerimizi her zaman yanıt verdi. Sağ olsun var olsun."

Üst geçidin diğer ayağının bulunduğu Sepetlipınar Mahallesinde de yüzlerin güldüğüne dikkat çeken Muhtar Osman Özer de, "Bu köprünün yapımı gerçekten büyük ihtiyaçtı. İki yakayı ilgilendiren bu hizmeti hayata geçiren Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gerçekten herkes bu köprüden yararlanacak ve hayati tehlikesi olmadan bu köprüyü rahatlıkla kullanacak" dedi.

(UU)

11.04.2013 18: 15: 32

TSI

NNNN - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başiskele'ye Üçüncü Köprü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement