Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasınca (TSO) çocukların kültürel değerleri benimsemesi, çevre ve doğa bilincine sahip olması amacıyla, "Başkan Amca Şehrin Geleceğini Koruyor" isimli 2 bin kitapçık bastırıldı.
Çizgi roman şeklindeki kitapçıkta, "Başkan Amca" karakterinin ağzından, Ahi Evran-ı Veli'den bozlak ustası Neşet Ertaş'a, jeotermal kaynaklardan çevreye duyarlı fabrikalara kadar kentin birçok değeri anlatılıyor.
Kırşehir TSO Başkanı Selahattin Ekicioğlu, AA muhabirine, sosyal sorumluluk projesi kapsamında uygulamaya koydukları çalışmayla, köy ve kenar mahallelerden başlamak üzere öğrencilere, çevre ve doğa bilinci kazandırmayı, kentin ekonomik, kültürel ve tarihi değerlerini benimsetmeyi amaçladıklarını söyledi.
"Başkan Amca Şehrin Geleceğini Koruyor" projesinin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üyesi odalar arasında ilk kez uygulandığı dile getiren Ekicioğlu, şunları kaydetti:
"Hazırladığımız kitapçıkta, Ahi Evran-ı Veli, Aşık Paşa, Cacabey gibi tarihi değerleri, bozlak ustaları Neşet Ertaş ve Çekiç Ali gibi kültür değerlerimizi, zanaatkarları, teknolojik gelişmeleri ve çevre bilincini anlatıyoruz. Karikatürize edilmiş çizgi roman şeklindeki kitapçığımızdan ilk etapta 2 bin adet basıldı. Köy okullarından itibaren kitapçıklarımızı dağıtmaya başladık. Önemli olan çocuklarımıza teknolojiyi öğretirken çevre bilincini de aşılamak."
Uzmanların önerisi doğrultusunda, anlatılanların kalıcı olması için kitapçıkların ilkokul 3. sınıftaki öğrencilere dağıtıldığını anlatan Ekicioğlu, kitapçıkların okullarda kalacağını belirtti.
Kitapçıkta, Kırşehir'de faaliyet gösteren çevreye duyarlı lastik fabrikası, güneş enerji sistemleri üreten firma, rüzgar gülleri ve Kırşehir Belediyesinin katı atık bertaraf tesislerine de yer verildiğini bildiren Ekicioğlu, talep geldiği sürece yeni kitapçıklar bastırarak dağıtmayı sürdüreceklerini ifade etti.
Son Dakika › Yerel › Başkan Amca' Çevre Bilinci İçin İşbaşında - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?