Başkan Çelik Müsiad'ın Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Başkan Çelik Müsiad'ın Konuğu Oldu

Başkan Çelik Müsiad\'ın Konuğu Oldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi üyeleri Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i ağırladı.

04.05.2014 14:58

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi üyeleri Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'i ağırladı.

Her hafta bir konuğu ağırlamaya devam eden MÜSİAD'ın şube binasında verilen kahvaltının ardından toplantı gerçekleşti. Verilen kahvaltıya Dernek başkanı Abdullah Tekin ve yönetim kurulu üyeleri, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ensar Vakfı Başkanı Arif Çeler, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Recep Özgüvenç ve Memur Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Baro Başkan Vekili Ahmet Sofuoğlu katıldı. Kahvaltının ardından yapılan toplantıda karşılıklı işbirliği mesajları verildi.

MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin, MÜSİAD'ın Türkiye'de 70'i aşkın şube ve temsilciliği bulunduğunu, yurtdışında ise 45 ülkede 145 noktada faaliyet gösterdiğini söyledi. Tekin konuşmasına şöyle devam etti: "MÜSİAD iş adamlarından kurulu bir dernek olmasının yanı sıra şehrimizi sosyal ve kültürel açıdan geliştirmeye, bu değerleri korumayı da görev saymaktadır. Şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkı sağlamaya hazırız. Derneğimiz 20 yılık mazisinde bunları en güzel şekilde yapmaya çalışmıştır. Manisa büyükşehir oldu. Biz il bazında faaliyet gösteren bir derneğiz. Şehrimizin sorunlarına vakıfız. Özellikle imar konusunda şehrin önünün açılması beklentimizdir. Şehrin tarihi dokusunu koruyarak yeni bir planın uygulanması gerekiyor. Kentsel dönüşümden de faydalanarak yeni imar alanlarının açılması şart. Ekonomik yatırımların şehrimize gelişmesi için yerel yönetimlere büyük iş düşüyor."

ÇELİK'TEN MÜSİAD'A ÖVGÜ

Davetten dolayı dernek yönetimine teşekkür eden Çelik, "MUSİAD, hem Anadolu'da öteden beri hor görülmüş, ilerlemesi engellenmiş toplumlara ışık olmuş, sermayenin önünü açan, hem de manasız maddenin bir mana ifade etmeyeceğini, doğru olmayacağını bilerek, milli ve manevi değerlerimizden de ödün vermeyerek ilerlememiz gerekir diyen bir kuruluştur. Büyük bir sivil toplum kuruluşudur. Haktan, özgürlüklerden yana bir kuruluştur. MÜSİAD'ın Manisa'da böyle güçlü olması beni mutlu ediyor" dedi.

"ŞEHRİ İSTİŞARE MANTIĞIYLA YÖNETECEĞİZ"

Sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çeken Çelik, "Biz seçim döneminde ortak aklı oluşturacağımızı, istişare yöntemiyle bu şehri yöneteceğimizi ifade etmiştik. Bu bağlamda sivil toplum örgütleri bizim için çok önemli. Kuracağımız danışma meclislerinde şehrin genelini ilgilendiren konularla ilgili sürekli fikir alış verişi içinde olacağız. Şehri hep beraber yöneteceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından MÜSİAD'a yeni üye olan iş adamlarına plaketleri verildi. Toplantının ardından Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve dernek yönetimi bina önünde hatıra fotoğrafı çekildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çelik Müsiad'ın Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement