Kağıthane Belediyesi El Yapımı Kağıt Atölyesi ile ilgili üniversite öğrencilerine bilgi veren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "El yapımı kağıtçılık, kültürel miraslarımız arasında yerini almaktadır. Bizler de geleceğe ilerlerken geçmişimizden kopmadan, değerlerimizi beraberimizde taşıyacak çalışmalar yürütüyoruz" dedi.
Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul'un kağıt merkezi olan ve adını buradan alan Kağıthane'de günümüzde el yapımı kağıtçılık geleneği sürdürülüyor. Bu gelenek Kağıthane Belediyesi tarafından sembolik olarak kurulan El Yapımı Kağıt Atölyesi'nde yaşatılıyor. Kağıthane Belediyesi El Yapımı Kağıt Atölyesi'nde atık kumaşların geri dönüştürülmesiyle elde edilen kağıtlar çok çeşitlilik arz ediyor.
El yapımı kağıtçılığın yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına atölyeye çeşitli gruplar, günübirlik ziyaretler gerçekleştiriyorlar. Bu geleneği yerinde inceleme fırsatı bulan vatandaşların dışında Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen eğitim gezileriyle de çeşitli kurumlara el yapımı kağıtçılık detaylarıyla anlatılıyor.
ÖĞRENCİLERE EL YAPIMI KAĞIT UYGULAMALI OLARAK ANLATILDI
Nişantaşı Üniversitesi'nde öğrencilere ve akademisyenlere el yapımı kağıtçılık eğitimi uygulamalı olarak verildi. Etkinliğe Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. El Yapımı Kağıt Atölyesi sorumlusu Eğitmen Sezayi Tuğla ve yardımcıları tarafından verilen eğitimde üniversite öğrencileri de kağıt yapımını birebir deneyimleme fırsatı buldu.
"TARİHİNDEN KOPMUŞ BİR TOPLUMUN GELECEĞİ YOKTUR"
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, programda yaptığı konuşmada, ilçenin tarihi geçmişine vurgu yaparak, "Kağıthane nasıl ki bugün İstanbul'un cazibe merkezleri arasında yer aldığı gibi aynı şekilde tarihte de birçok kadim medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle bizler geçmişin mimari ve kültürel izlerini Kağıthane'de rahatça gözlemleyebiliyoruz. El yapımı kağıtçılık da kültürel miraslarımız arasında yerini almaktadır. Bizler de geleceğe ilerlerken geçmişimizden kopmadan, değerlerimizi beraberimizde taşıyacak çalışmalar yürütüyoruz. Çünkü biliyoruz ki tarihinden kopmuş bir toplumun geleceği yoktur. Kağıt, tarihte medeniyetin gelişmesi için en önemli araçlardan biriydi ve dönemin insanları büyük bir gayretle medeniyetin gelişmesi için kağıdı üretip herkese ulaştırdılar. Bugün geldiğimiz medeniyet noktasında geçmişin bu gayretlerini görüyoruz ve bunun bir vefa duygusuyla yaşatılması gerektiğine inanıyoruz" dedi.
Başkanın konuşmasını müteakip salonda kağıt yapım uygulamasını sürdüren öğrenciler, El Yapımı Kağıt Atölyesi'ni de ziyaret ederek çalışmalarını yürüttüler. - İSTANBUL
Son Dakika › Yerel › Başkan Fazlı Kılıç: 'El Yapımı Kağıtçılık, Kültürel Miraslarımız Arasında Yer Alıyor' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?