Başkan Kasım Karahan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başkan Kasım Karahan Açıklaması

Başkan Kasım Karahan Açıklaması

Kütahya’nın Simav ilçesinde belediyenin 2 Temmuz’da başlattığı 18 milyon 500 bin liralık kanalizasyon inşaatı çalışmaları aralıksız sürüyor.

18.12.2013 12:06

Kütahya'nın Simav ilçesinde belediyenin 2 Temmuz'da başlattığı 18 milyon 500 bin liralık kanalizasyon inşaatı çalışmaları aralıksız sürüyor.

Belediye Başkanı Kasım Karahan işi 300 günde tamamlamayı taahhüt eden yüklenici firmanın olumsuz hava koşullarına rağmen çalışmalarını 101 Evler, Esenevler, Fatih ve Muradınlar Mahalleleri başta olmak üzere 6 merkezde tam gaz devam ettiğini bildirdi.

Çalışmalar kapsamında ilçenin 50 yıllık kanalizasyon sorununa çözüm bulmak maksadıyla yerin 7,5 metre altına çeşitli çapta kanalizasyon boruları döşendiğini vurgulayan Başkan Karahan çalışmaların zaman zaman içme suyu, jeotermal ve elektrik hatlarına zarar verdiğini ve bu yüzden vatandaşların mağdur olduğunu söyledi.

İçme suyu ve jeotermalden kaynaklanan arızalara yetişmekte zorlandıklarını ifade eden Başkan Karahan vatandaşlara verdikleri rahatsızlıktan dolayı anlayış beklediklerini ve özür dilediklerini kaydetti.

Mesaisinin büyük bölümünü kanalizasyon ve jeotermal enerji ile şehrin ısıtılması çalışmalarının yapıldığı bölgelerde tamamladığını vurgulayan Başkan Karahan, kanalizasyon çalışmalarının hemen ardından Arıtma Tesisi inşaatına başlayacaklarını ve Arıtma Tesisi ihalesini de kanalizasyon işini üstlenen firmanın kazandığını ifade ederek yer tesliminin yapıldığını bildirdi.

Hedeflerinin termal turizm ve jeotermalli ısınmada Türkiye'nin gözdesi Simav'ı hak ettiği çağdaş bir kente dönüştürmek olduğunu ifade eden Başkan Karahan, ayrıca 18 milyon 500 bin lira tutan Kanalizasyon proje bedelinin yarısının İller Bankasından hibe olarak, diğer yarısının da Simav Belediyesinin öz kaynaklarından karşılandığını bildirdi.

Başkan Karahan, kanalizasyon projesi için Belediyeye destek veren siyasilerle bürokratlara Simavlılar adına teşekkür ettiğini bildirdi.İha özel haber.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kasım Karahan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement