Başkan Ülgür, 23 Nisanı Çocuklarla Kutladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Ülgür, 23 Nisanı Çocuklarla Kutladı

Başkan Ülgür, 23 Nisanı Çocuklarla Kutladı

İzmir'de kutlanan 23 Nisan şenliklerinde, Başkan Hüseyin Vefa Ülgür, çocukların onadığı oyunlara katılarak, onlarla birlikte oyunlar oynadı.

24.04.2013 12:16  Güncelleme: 13:03

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Selçuk Belediyesi ile Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi (SEGEM) işbirliğiyle pazar yerinde düzenlenen 3. Çocuk Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenlik alanını gezen Başkan Hüseyin Vefa Ülgür, çocukların onadığı tüm oyunlara katılarak, onlarla birlikte unutulmayan oyunları yaşadı.

Bir haftalık etkinliklerle 23 Nisan Çocuk Bayramını dolu dolu yaşayan Selçuklu çocuklar, ücretsiz dağıtılan oyuncaklar için de oldukça mutlu oldular. Anne ve baların ücretsiz dağıtılan oyuncaklara akın ermesi izdihama neden oldu. Oyuncak dağıtımı sırasında yaşanan izdihama Selçuk Zabıta ekipleri müdahale ederek, oyuncak dağıtımını sorunsuz bir şekilde sonlandırdılar.

Rengarenk balonlarla süslenen ve ilçede yapılan etkinliklerin yer aldığı panoların dikkat çektiği Selçuk Pazaryeri şenlik havasına büründü. İlk olarak alanda bulunan tüm çocuklara; önünde "Şanslıyım, Selçuk'ta büyüyorum" yazılı kırmızı tişört dağıtan SEGEM kadınları, daha sonra onlara çeşitli hediyeler dağıttılar. Şenlik alanında seksek, birdirbir, körebe, ip atlama, beş taş, yağ satarım bal satarım, tel araba, aç kapıyı bezirganbaşı, mendil kapmaca, halat çekme, topaç, hal hal top, çivili futbol, deve cüce, elim sende gibi çeşitli sokak oyunları ve yüz boyama, toplu resim çalışması, çoraptan kukla yapımı, ipli kukla oynatılması, pandomim gösterisi, tahta bacaklı palyaço, jonglör, serbest kürsü

gibi atölye çalışmaları da yapılan çocuklara eşlik eden Başkan Ülgür, oldukça keyifli anlar yaşadı. Çocuklar ayrıca alana konulan 5 adet "23 Nisan Çocuk Ağacı"na da hayallerini, dileklerini ve düşüncelerini yansıtan notlar yazdı. Dağıtılan Türk Bayrakları ile 10.Yıl Marşı eşliğinde Şenlik alanını rengarenk yapan çocuklar ve Selçuklu vatandaşlar, ellerindeki bayrakları sallayarak 10.Yıl Marşını Bayrak yürüyüşü eşliğinde hep birlikte seslendirdiler.

Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, "Biz belediye olarak yaptığımız çalışmalarda gerçekten de çocukların 'şanslıyım, Selçuk'ta büyüyorum' diyebileceği bir ortam yaratmak için uğraşıyoruz.

23 Nisan'da da onlar için bir birinden güzel etkinlikler düzenledik. Umarım aileleri ile mutlu bir bayram yaşamışlardır" diye konuştu.

Selçuk Belediyesi ve SEGEM'in düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, bugün saat 17.00'de Belediye Tiyatro Salonu'nda Selçuk Belediyesi Çocuk Korosunun vereceği konser ile sona erecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Ülgür, 23 Nisanı Çocuklarla Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement