"Başkent, AB Yolunda Kenetleniyor Projesi" - Son Dakika
Yerel

"Başkent, AB Yolunda Kenetleniyor Projesi"

"Başkent, AB Yolunda Kenetleniyor Projesi" kapsamında, "Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu" konulu panel düzenlendi.

13.03.2012 17:40

"Başkent, AB Yolunda Kenetleniyor Projesi" kapsamında, "Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu" konulu panel düzenlendi.

Panelin açılış konuşmasını yapan AB Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, startı 2 yıl önce verilen proje sayesinde AB ile ilgili konuların yerel düzeyde daha fazla tartışılmasının sağlandığını söyledi.

AB Bakanlığı olarak yerel düzeyde AB projelerine katılım kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

"İllerimizde belirli bir kapasitesinin oluşturulması için çalışmalarımızı başlattık. Bu çerçevede tüm illerimizde bir vali yardımcımızı, bazı illerde de istisnai olarak kaymakamları 'İl Temas Noktası' olarak görevlendirdik. İllerimizde AB koordinasyon merkezlerinin oluşması ya da daha etkin kullanılması için altyapıları güçlendirici faaliyetlerde bulunduk. AB sürecinin tartışma platformu olan uyum danışma ve yürütme kurullarının oluşmasına katkı sağladık. Yerelde yapılan bu çalışmalarla AB projelerine katılım kapasitesinde ciddi artışlar oldu, AB'yle ilgili konular daha fazla tartışılır oldu."

Ankara Vali Yardımcısı Şentürk Uzun da 21 Haziran 2011'de fiilen uygulanmaya başlayan, "Başkent, AB Yolunda Kenetleniyor Projesi"nin 26 Ekim 2011'de resmen yürütüldüğünü belirtti.

Uzun, projenin temel amacının, Ankara özelinde AB katılım sürecine yönelik çalışmaların kamu kurum ve kuruluşlarında etkin, hızlı ve sürekli bir şekilde yürütülmesi, il düzeyinde koordinasyonu sağlayacak idari ve teknik kapasitenin oluşturulması olduğunu söyledi.

Projenin özel amaçları da olduğunu belirten Uzun, şunları kaydetti:

"Projenin özel amaçları içerisinde Ankara Valiliği AB Uyum Danışma ve Yürütme Kurulu üyelerinin AB süreci ile ilgili farkındalıklarının artırılması, Ankara genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarına AB projeleri kapsamında teknik destek sağlanması bulunmaktadır. Özel hedef ise proje süresince yapılacak konferans ve seminerlerin basın duyurularıyla paydaşlar ve kamuoyuna duyurulması, Türkiye'nin AB iletişim stratejisine katkıda bulunulmasını sağlamaktır. Projeyle Ankara'da AB katılım sürecine yönelik çalışmalar kamu kurum ve kuruluşlarında daha etkin, hızlı ve sürekli bir şekilde yürütülecek.

Yaklaşık 9 aydır devam eden proje çerçevesinde 16 kişiye 2,5 ay süreyle AB uzmanlığı eğitimi, 20 kişiye proje döngüsü eğitimi, 300 kişiye AB ve diğer fonlar eğitimi verildi. İl müdürlüklerinin AB proje ofislerinin kapasitesini artırmaya yönelik yoğun eğitim programları yönetilmiştir. Yine proje kapsamında Ankara'da AB süreciyle ilgili projelerin daha fazla kişiye ulaşması için kurumsal bir internet sitesinin kurulması çalışmaları son aşamaya gelmiştir. Bunun yanında Brüksel'deki AB kurumlarına çalışma ziyaretleri düzenlenmiştir. Proje yapılan çalışmaların yer alacağı proje kitapçığının hazırlanması ve projeye katılanlara sertifikalarının teslim edilmesiyle ay sonunda yapılacak törenle sonlandırılacaktır."

Panele AB Bakanlığı Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Deren Doğan Yavuz, ilçe kaymakamları ve davetliler katıldı.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Başkent, AB Yolunda Kenetleniyor Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement