Batman'da Rojava'ya Büyük Destek - Son Dakika
Yerel

Batman'da Rojava'ya Büyük Destek

Batman\'da Rojava\'ya Büyük Destek

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde dün saat 16.00'da Koçerler Bulvarı'nda Rojava'ya destek amaçlı miting düzenlendi.

30.08.2013 09:30  Güncelleme: 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mitingde konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat başta olmak üzere kalabalık sık sık 'Biji Berwxedana Rojava' sloganları attı.

Mitinge BDP Batman Milletvekili Ayla Akat'ın yanı sıra BDP İl Eş Başkanları Serdar Atalay ve Rahşan Çarboğa, BDP Merkez İlçe Başkanı Murat Gazioğlu, BDP Parti Meclis üyeleri Nezir Gürcan ve Meliha Varışlı, Barış Anneleri İnisiyatifi, STK'lar ve vatandaşlar katıldı. Miting alanında konuşan Milletvekili Ayla Akat, BDP İl Eş Başkanı Rahşan Çarboğa ve BDP Parti Meclis üyesi Meliha Varışlı konuşmalarını Kürtçe yaptı. Miting alanı etrafında yoğun önlem alan polis, 8 noktada arama noktası kurdu.

"ÖCALAN'A SELAM GÖNDERİYORUZ"

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Kürtçe konuşmasında Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan, dört duvar arasındadır. Akat,İmralı Adasına giden heyetle bize selam gönderen Öcalan'a buradan selam gönderdiklerini söyledi.

'KÜRTLER ÖZGÜR OLMADIĞI SÜRECE TÜRKLERDE ÖZGÜR OLMAYACAK"

Konuşmasında sık sık Kürtçe 'Biji Berwxedana Rojava' sloganları atan Akat, şunları söyledi; "Dedik artık ateş dursun. Cenazeler gelmesin. 8 aydır ne Batman'a nede Türkiye'nin herhangi bir yerine cenaze gitmiyor. Akil insanlar Başbakan'a bölge gezilerindeki raporu sundu. Başbakan bu raporu uygulaması lazım. Devleti de AKP'yi de tanıyoruz. Çözüm konusunda devleti zorlamalıyız. Onlar birinci adım tamamlanmadı diyor. Biz birinci adım bitti, ikinci adıma geçilmesi lazım diyoruz. Eğer devlet yeni anayasada Kürtleri kabul ederse beraberiz. Kürtler özgür olmadığı sürece Türkler de özgür olmayacak. Rojava halkı bir yıldır devrimini tamamlamak için direniyor. Rojava halkı özgürlüğe yemin etmiş" dedi.

ÇARBOĞA, "KÜRDİSTAN TEK PARÇADIR"

BDP İl Eş Başkanı Rahşan Çarboğa'da, "Lozan'da Kürdistan'ı dört parçaya böldüler. Ama gönlümüzde tek parça Kürdistan var. Hep birlik olmalıyız. Dünya Rojava katliamında gözünü ve kulağını kapatmış durumda. Kürtler geri adım atmayacak. Devlet'in El Nusra'ya ve çeteleri verdiği desteği kabul etmiyoruz" dedi.

85 YAŞINDAKİ NİNE AĞLATTI

Sahne alanına çıkan 85 yaşındaki Kadriye Demir ise yaptığı acıklı konuşmasında mitinge gelenleri duygulandırdı. Sesinin çıktığı kadar, artık yeter kan dursun diyen Kadriye nine ellerini açıp Allah'a yalvardı. Kadriye nine dualarıyla barışın gelmesini diledi. Daha sonra kalabalık İkiztepe mezarlığına kadar yürüdü.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman'da Rojava'ya Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement