Bayramiç'teki Çiftçi Eğitimleri Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Bayramiç'teki Çiftçi Eğitimleri Tamamlandı

"Sulama" konulu çiftçi eğitimi tamamlandı.

15.02.2012 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Valiliği ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Kuraklık Eylem Planı" kapsamında düzenlenen,

"Sulama" konulu çiftçi eğitimi tamamlandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden (ÇOMÜ) yapılan yazılı açıklamada, eylem planı kapsamında Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü öğretim üyelerinin, Bayramiç ilçe merkeziyle 3 köyde eğitimleri gerçekleştirdiği ifade edildi.

Bayramiç Kaymakamı Osman Yenidoğan ile Bayramiç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, banka müdürleri ve Bayramiç Ezine Ovaları Sulama Birliği yöneticilerinin de eğitim toplantılarına katıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Çiftçi eğitim toplantılarında, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama bölümünden Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Taş, meyveciliğin yoğun olarak yapıldığı Çırpılar ve Evciler köyleri ile ilçe merkezinde, aynı bölümden Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Tekiner ise sebze ve yem bitkileri yetiştiriciliğinin olduğu Pıtıreli köyünde eğitim verdi. Öğretim üyeleri eğitimlerde, tarımsal faaliyetler içerisinde sulamanın önemini vurguladı, bölgede sulama ile ilgili yaşanan problemlerin çözümleri hakkında çiftçileri bilgilendirdi."

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayramiç'teki Çiftçi Eğitimleri Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement