BBP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Alfatlı İnegöl'de - Son Dakika
Yerel

BBP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Alfatlı İnegöl'de

BBP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Alfatlı İnegöl\'de

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem Alfatlı, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım’ı ziyaret etti.

16.03.2014 13:28

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem Alfatlı, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım'ı ziyaret etti.

Ziyarette, BBP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem Alfatlı'ya, BBP İnegöl Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yenidoğan, Osmangazi Belediye Başkan adayı Selahattin Çelt ve BBP İnegöl Belediye Meclis Üyesi adayı Senem Yaşar eşlik etti. Bursa'yı yönetmek için son derece büyük projelerin ve sorumlulukların gerektiğini belirten BBP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem Alfatlı, "21. Asrın Türk asrı olacağından hareketle, bölgesinde lider bir ülke haline gelmekte olan Türkiye'nin beş büyük şehrinden biri olan Bursa'nın da, bu sürece uygun olarak yapılanması gerekmektedir. Bursa'nın tarihi kimliğine has bir şehir haline gelmesi kaçınılmaz bir ihtiyaçtan ve tarihi bir sorumluluktan kaynaklanmaktadır. Balkanlar, Ortadoğu ve Kafkasların merkezinde bulunan Türkiye'nin, bir yandan Türk dünyası, bir yandan İslam dünyası ve diğer yandan da Avrupa ile ilişkilerini geliştirirken, İstanbul, Ankara, İzmir, ve Bursa gibi büyük şehirlerin de bu stratejik konuma uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Köyler ve küçük kasabalar şehre göç etmiş, büyük şehirlerimiz adeta mahalle haline gelmiştir. Bundan en çok nasibini alan illerin başında Bursa gelmektedir. Semtler arasında derin uçurumlar oluştu, bir yanda dünyanın en rahat, en refah hayatı yaşanırken diğer tarafta yoksulluk hüküm sürmektedir. Bu durum şehirlerin güvenlik huzurunu tehdit eder hale getirmiştir. Tüm büyük şehirlerimizde olduğu gibi Bursa'mızda da artan nüfus beraberinde betonlaşmayı, sanayi artıklarının yol açtığı kirlenmeyi, tarım alanlarının ve ormanların süratle tüketilmesini, çevre kirliliğini, erozyonu ve daha pek çok tehlikeyi ortaya çıkarmaktadır. Son 10 yılda en büyük yatırımlar şehir içi ulaşıma yapılsa da merkezin yoğunluğu dağıtılmayıp, tersine artırıldığı için Bursaray'ın uzatılması da çare olmamıştır. Bursaray, şehri yatay olarak ikiye bölmüş güney-kuzey istikametlerinde yeterli geçiş bırakılamamıştır. Ulaşım sorunun çözümü için öncelikli olarak güney-kuzey istikametinde arterler oluşturulmalıdır" dedi.

Ziyaretten dolayı teşekkür eden İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım ise seçim çalışmalarında BBP'lilere başarılar diledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel BBP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Alfatlı İnegöl'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement