BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması

"12 yıl önce Türkiye'de bir yılda kullanılan antidepresan sayısı 3 milyon civarındaydı.

28.12.2014 19:05

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan,  "12 yıl önce Türkiye'de bir yılda kullanılan antidepresan sayısı 3 milyon civarındaydı. Bugün kullanılan antidepresan sayısı 10 milyonu buldu. Kısacası akıl sağlığımız bozulmuş" dedi.

Partisinin Antalya İl Kongresi'ne katılan Gürhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, parti olarak her zaman yeni bir anayasanın yapılmasını istediklerini söyledi. AK Parti'nin anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olduğunu ifade eden Gürhan, yeni anayasa ile bireysel hak ve özgürlüklerin önünün açabileceğini kaydetti.

BBP'nin iktidar olması halinde basın mensuplarının hem anayasal olarak haklarını teminat altına alacaklarını hem de basın mensuplarına koruyucu yasaları koyacaklarını belirten Gürhan, "Basın biraz daha özgür olmalı. Yasaların koruyucu olması gerekiyor. Bağımsız bir meclisten bağımsız bir basına destek olunmasını istiyoruz" diye konuştu.

"Toplum asabi oldu"

Yaklaşık 12 yıl önce yaşanan ekonomik gelişmelerden dolayı herkesin borçlandırıldığını savunan Gürhan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ticari hayatın içerisinde dönen senetler ve çekler 12 yıl önce yüzde 20 iken bugün yüzde 90'lara ulaştı. Bugün esnaf ve işadamları ağlıyor. Memurlarımız borçlandılar ve borçlarını ödeyemiyorlar. Bunun sonucunda toplum asabi oldu. Hiç kimse birbiriyle anlaşamaz hale geldi. 12 yıl önce Türkiye'de bir yılda kullanılan antidepresan sayısı 3 milyon civarındaydı. Bugün kullanılan antidepresan sayısı 10 milyonu buldu. Kısacası akıl sağlığımız bozulmuş. Bir toplumun akıl sağlığı bozulmuşsa en tehlikeli şeydir. Siz önce sağlıklı bir nesil yetiştireceksiniz sonra da o sağlıklı nesli de eğiteceksiniz."

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde meydana gelen olaylara da değinen Gürhan, bölgede denetimin tamamen örgütün eline geçtiğini savundu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement