BDP İl Başkanına Saldırı - Son Dakika
Yerel

BDP İl Başkanına Saldırı

BDP İl Başkanına Saldırı

BDP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik, tartıştığı komşusu tarafından parkta saldırıya uğradı.

16.09.2012 15:40  Güncelleme: 16:26

Elazığ'da park yeri meselesi nedeniyle çıkan kavgada BDP İl Başkanı Turan Çelik darp edildi.

Alınan bilgiye göre Çelik, Yurtbaşı beldesinde evinin yakınlarında bir komşusu ile park yeri nedeniyle tartışmaya başladı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Çelik, kimliği henüz belirlenemeyen komşusu tarafından başından darp edildi.

Özel bir hastaneye kaldırılan Çelik'in hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Olayla ilgili 1 kişinin gözaltında olduğu bildirildi.

HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Elazığ'da saat 09.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinden çıkıp il binasına gitmekte olan BDP İl Başkanı Turan Çelik'in önü, kimliği belirsiz kişilerce çevrildi. Ülkücü oldukları iddia edilen grup, ellerindeki sopa ve demirlerle Çelik'e saldırdı. Kanlar içinde kalarak ağır yaralanan Çelik, çevredeki vatandaşlar tarafından Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Çelik'in hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenilirken olayı duyan BDP'liler, Elazığ'a akın etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Aralarında BDP Diyarbakır milletvekili Emine Ayna, BDP Tunceli İl Başkanı Şerafettin Halis'in de bulunduğu çok sayıda partili hastaneye giderek Çelik hakkında bilgi aldı. BDP'lilerin hastane önündeki bekleyişleri sürüyor. Polis saldırıyla ilgili soruşturma başlatırken saldırıyı, Bingöl'de meydana gelen hain saldırı sonrası bazı gençlerin tepki amaçlı yaptığı illeri sürüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BDP İl Başkanına Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement