Bebka 2015 Yılı Mali Destek Programı Tanıtımı - Son Dakika
Yerel

Bebka 2015 Yılı Mali Destek Programı Tanıtımı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2015 yılı mali destek programı tanıtım toplantısı yapıldı.

23.02.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2015 yılı mali destek programı tanıtım toplantısı yapıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki tanıtım toplantısında, sürdürülebilir kalkınmanın ve bölgesel gelişmenin en önemli araçlarından birinin ajanslar olduğunu söyledi.

BEBKA'nın diğer ajanslar gibi bölgesel gelişmişlik farklarını azaltma, merkezden tahsis edilen kaynakları yerelde etkin olarak kullanımını sağlama, kamu, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla kurulmuş ajans olduğunu ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Bölgemizi geleceğe taşıyabilecek uluslar arası düzeyde, rekabetçi, sürdürülebilir yenilikçi bir vizyonu hazırlayacak şekilde 2014-2023 bölge planımızı hazırlamış ve yürürlüğe koymuş bulunmaktayız. 2010 ila 2014 yılları arasında toplam 84 milyon liralık bütçeyle 947 proje başvurmuş yapılmış, 223 projeye destek sağlamışız. Bilecik olarak 108 başvuru da bulunmuşuz ve 31 proje başarılı olmuştur. 2015 yılı mali destek programında bizi "Kırsalda daha çok ekonomik kalkınma" başlığı ilgilendiriyor. 15 milyon lira olarak açıklanan program içerisinde 12 milyon liralık kırsal kalkınma programıyla direk ilgiliyiz. Yapacağımız çalışmaları bu başlık altında değerlendirip, geliştirilecek projeler hazırlanması lazım. Proje hazırlama aşaması, bu işin vazgeçilmezi. Daha fazla istifade etmenin yolu da bir yarışma şeklinde geçen projelerde daha güzel projeleri hazırlamak. Proje teklif çağrısı bir yarışma olması niteliğinde, çok sayıda proje sunulması bizim şansımızı artıracaktır."

İki ay önce kar yağışı nedeniyle 4 bin dönümlük seranın 3 bin 200 dönümünün zarar gördüğünü hatırlatan Vali Nayir, " Eğer biz örtü altı tarımda kendi kalitemizi yükseltirsek bu tür sıkıntılardan da daha az etkilenerek çıkacağız. 4 bin dönümlük seramızın 3 bin 200 dönümü zarar gördü. Eğer bu projeleri değerlendirip, bizler bu konudaki mevcut yerimizi daha çağdaş hale daha etkili hale getirebilirsek yağışlardan daha az etkilenerek çıkacağız" diye konuştu.

2015 yılı mali destek programında "Kırsalda ekonomik kalkınma" programında kar amacı güden kuruluşlar için 9 milyon, "Kırsalda ekonomik kalkınma" programında kar amacı gütmeyen kuruluşlar için 3 milyon ve "Sağlık turizminin geliştirilmesi" programı içinde 3 milyon lira kaynak aktarıldığı bildirildi.

Toplantı, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ve BEBKA Program Yönetim Birim Başkanı Ayhan Öztürk'ün, 2015 yılı mali destek programı sunumuyla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bebka 2015 Yılı Mali Destek Programı Tanıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement