Beko Basketbol Ligi'nde Türk Telekom, konuk ettiği Trabzonspor'u 103-81 yendi.
Karşılaşmanın ilk dakikalarında Türk Telekom Ali ve Jasaitis, Trabzonspor ise İsmet ve Kaan ile etkili olurken, 3. dakika 9-9'luk eşitlikle geçildi. Periyodun 6. dakikası da 18-18 berabere geçilirken, Ali-Jasaitis ikilisinin basketleriyle kontrolü elinde tutan Türk Telekom, çeyreği 27-24 üstün bitirdi.
İkinci periyoda da iyi başlayan taraf Türk Telekom oldu. Başkent ekibi, özellikle dış atışlarla sonuca giderken, yakaladığı 9-2'lik seriyle 13. dakika içinde farkı çift hanelere taşıdı: 36-26. Brown ve Kaan'ın sayılarıyla farkı kapatmaya çalışan rakibine Nedim ve Jasaitis ile karşılık veren Türk Telekom, 16. dakikaya da 43-33 önde girdi. Özellikle Jasaitis ile art arda 3 sayılık basketler üreten Türk Telekom, aradaki farkı korudu ve devreyi 54-45 üstün tamamladı.
Her iki takımın da savunma direnci göstermediği üçüncü periyodun ilk bölümünde pota altından Kambala ile sayılar üreten Türk Telekom, 23. dakikaya 62-53 önde girdi. Capin ve Ceyhun'un da skora katkı yapmasıyla aradaki farkı biraz daha açan başkent ekibi, 26. dakikayı 15 sayı farkla üstün geçti: 73-58. Oyunun temposunu istediği gibi ayarlayan Türk Telekom, Nedim-Ali ikilisinin basketleriyle üstünlüğünü sürdürdü ve periyot 82-64 başkent ekibi lehine geçildi.
Takımların oyun disiplininden koptuğu son çeyrekte aradaki farkın getirdiği rahatlıkla oynayan Türk Telekom, Washington ve Jasaitis ile basketler bulmaya devam ederken, 35. dakikaya 92-73 önde girdi ve forma giyen tüm oyuncularının sayı attığı karşılaşmadan 103-81 galip ayrıldı.
Bu arada FIBA kokartı almaya hak kazanan hakem Erman Erdemli, kokartını karşılaşma öncesinde Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Ahmet Kaya'nın elinden aldı.
- TRABZON
Son Dakika › Yerel › Beko Basketbol Ligi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?