Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Biga'dan Kısa Kısa

Biga Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çanakkale Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde yürütülen AB Erasmus projesi kapsamında hazırlanan "çocuk gelişimi ve eğitiminde Avrupa deneyimi" projesi kabul edildi.

23.03.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çanakkale Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde yürütülen AB Erasmus projesi kapsamında hazırlanan "çocuk gelişimi ve eğitiminde Avrupa deneyimi" projesi kabul edildi.

Okul Müdürü Yakup Bayezit, proje kapsamında aralarında öğretmen ve öğrencilerin de yer aldığı grubun 3 Nisan'da Hollanda'ya gideceğini söyledi.

Montessori eğitiminin yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalar başlatıldığını anlatan Bayezit, "Montessori tekniği yaklaşık yüz yıldır dünyanın çeşitli yerlerinde uygulanmakta ve sürekli gelişmekte. Son yıllarda dikkati çeken ve giderek daha çok yaygınlaşan bu eğitim yöntemi, ülkemizde de son bir kaç yıldır tanınmaya ve uygulanmaya başladı. Okul öncesi eğitimi için yenilik olarak sayılabilecek bu yöntemin, çocuk gelişimi alanında çalışan öğretmenler ve mesleki okul eğitmenleri tarafından tanınması, anlaşılması ve öğrencilere aktarılabilmesi gereklilik haline gelmiştir" diye konuştu.

TÜBİTAK proje yarışması

TÜBİTAK tarafından düzenlenen "Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Proje Yarışması"nda, Biga Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Milli mücadele yıllarında Biga'da tek halk iki farklı yaklaşım" adlı proje, finalde yarışacak.

Öğrenciler Buket Baklacıoğlu ve Özay Tuncay'ın tarih öğretmeni Osman Özçelik'in danışmanlığında hazırladığı proje, Eskişehir'de yapılacak bölge seçmelerine katılmaya hak kazandı.

Özçelik, yaptığı açıklamada, yörede ulusal kurtuluş mücadelesi yıllarında ve öncesindeki durumu, bölgede yaşayan halkın hangi şartlarda ve nelerle mücadele etmek zorunda kaldığı, Anzavur ve çetesine karşı halkının tutumu, Anzavur'a bakışı, Hamdibey'in mücadelesi konularında araştırma yapma gerekliliği hissettiklerini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement