Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, bir televizyon programına katılarak, medya, yerel gazeteler, yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi verdi.
BİK Malatya Şubesi olarak, Kahveciler Odası ile Berberler ve Kuaförler Odası işbirliği ile uyguladıkları, Yerel Gazete Al, Altın Kazan Projesi'ndeki amaçlarının günün tanığı olan ve internet medyasına mağlup olan gazetelerin satışını arttırmak olduğuna dikkat çeken Abacı, zamanın tanığı olan gazete okumanın bir kültür olduğunu vurgulayarak, bu kültürü yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti. Abacı, "Örneğin, berberler ve kıraathanelerde kesinlikle gazete olmalı. Berberde sıra bekleyen vatandaş, gazete okur, ilinde ne olmuş bitmiş, haberdar olur. İlin sorunlarını bilen, sorunlarına da sahip çıkar" şeklinde konuştu. Abacı, tıraş için gittiği berberin gazete bulundurmaması nedeniyle berberini dahi değiştirdiğini söyledi.
VATANDAŞLARIN YÜZDE 20'Sİ HER GÜN GAZETE ALIYOR
"Araştırmaya göre, Türk vatandaşlarının yüzde 20'si her gün, yüzde 16'sı haftada 3-4 kere gazete okuyor. Vatandaşların yüzde 61'i her gün, yüzde 17'si haftada 3-4 kez televizyondan siyasi haber izliyor. Ankete katılımcıların yüzde 13'ü her gün, yüzde 10'u ise haftada 3-4 kez veya daha fazla radyodan haberleri takip ediyor" diyen Abacı, internete mağlup olan gazete kültürünü yaşatmak için vatandaşların gazete alarak, zamanın tanığı olan gazetelere sahip çıkılmasını istedi. BİK olarak basının eğitimine de önem verdiklerini aktaran Abacı, "Genel Müdürlüğümüz bu konuda birçok çalışma yapıyor. Biz de, Malatya Şube olarak İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile nisan ayında basın eğitim programı düzenleyeceğiz. Program konusunda önümüzdeki günlerde dekanımız ile birlikle kamuoyuna açıklama yapacağız" dedi. Abacı, BİK olarak teknolojiyi takip etme adına yapılan çalışmalar hakkında da bilgi aktarıp, Türkiye'de ve dünyada günden güne gelişen bilişim teknolojinden üst düzey faydalanmak için Basın İlan Kurumunun son yıllarda büyük çalışmalar içinde olduğunu kaydetti. Abacı, "Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) Projesi kapsamında en son İLANBİS sistemi hayata geçirildi. İlan sahiplerinin elektronik ortamdan basın ilan kurumuna gönderdikleri resmi ilanların, yine web ortamından gazetelere ulaştırılıyor. Bu uygulama sayesinde başta mahkeme ve icra müdürlükleri olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlar için çok büyük kolaylık sağlandı. Daha önce posta yoluyla tarafımıza gelen bir mahkeme veya icra ilanı için şubedeki görevli personelimiz bu ilana tahmini bir fiyat çıkarır ve resmi yazıyla cevap verirdi. Bazen bu yazışmalar bir ayı bile buluyordu. Şimdi postayı devre dışı bırakıyoruz. İlan sahibi kurumun görevlendirdiği memura kullanıcı adı ve şifre veriyoruz. Kurumumuz web sitesinden resmi ilanını girdiği zaman, sistem gazetede çıkacak ilanının tahmini bedelini veriyor. Kurumumuza bir yazı yazmadan bu ilan ücretini bankaya yatırdığı zaman ilanı işleme alıyoruz. Böylece ilan sahibi hem zamandan kazanmış oluyor hem de kamunun işlerinde hızlanma olacak. Aynı zamanda gereksiz kağıt sarfiyatının da önüne geçilmiş olacak" ifadelerini kullandı.
İNTERNET YASASI TBMM'YE SUNULDU
Abacı, medya sektörünün baş döndürücü hızla geliştiğini ve sektörün daha sağlıklı yayın yapması için internet yasa tasarısının hazırlanarak TBMM'ye sunulduğunu aktardı. Abacı, "İnternet alanının kanunsuz olması doğru değil, mutlaka kanun çıkması gerekiyor. Bu bir taraftan kontrolsüzlüğü, diğer yandan da muhataplar açısından cevap ve düzeltme haklarının kullanılması konusunda kontrolsüz bir alanı ortaya koyuyor. Bu hususa ilişkin kanunun bir an önce çıkmasında fayda görüyoruz" diye konuştu. - MALATYA
Son Dakika › Yerel › Bik Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?