Başakşehir Bilgievi Resim Kulübü Öğrencileri Ödüllerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Başakşehir Bilgievi Resim Kulübü Öğrencileri Ödüllerini Aldı

Başakşehir Bilgievi Resim Kulübü Öğrencileri Ödüllerini Aldı

'Genç Yeryüzü Doktorları' tarafından düzenlenen "Yeryüzünde Mülteci Olmak" adlı resim yarışmasında dereceye giren Başakşehir Bilgievi öğrencileri ödüllerini aldı.

10.02.2015 10:46  Güncelleme: 11:35

Genç Yeryüzü Doktorları ekibi tarafından düzenlenen "Yeryüzünde Mülteci Olmak" adlı resim yarışmasında dereceye giren Başakşehir Belediyesi Necdet Yıldırım Bilgievi resim kulübü öğrencileri düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Başakşehir Belediyesi Necdet Yıldırım Bilgievi resim kulübü öğrencileri geçtiğimiz aylarda Genç Yeryüzü Doktorları ekibi tarafından düzenlenen "Yeryüzünde Mülteci Olmak" adlı resim yarışmasında dereceye girmiş ve Çad Doyoba Kampı Özel Ödülü'ne layık görülmüştü. Necdet Yıldırım Bilgevi Resim Kulübü öğrencileri ödüllerini almak üzere Zeytinburnu'nda bulunan Yeryüzü Konağı'na gitti.

25 öğrencinin ve eğitmenlerinin katıldığı programda Genç Yeryüzü Doktorları öğrencilere önce kendi çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra dünyadaki mültecilik sorunu ve mültecilere yönelik yaptıkları yardım faaliyetlerini anlattı. Öğrencilerin ilgiyle dinlediği sunumun ardından Yeryüzünde Mülteci Olmak konulu yarışmaya katılan ve dereceye giren 12 öğrencimize hediyeleri Genç Yeryüzü Doktorları tarafından verildi.

Ödül alan öğrencilerden Berra Yıldırım, yarışma konusunun çok ilgi çekici olduğunu dile getirerek, "Mülteciler benim için çok değerli kardeşlerimdir. Mültecilerle ilgili bir resim yarışması olunca da mültecileri ve aramızda olması gereken İslam kardeşliğini resimle daha güzel anlatabileceğimi düşündüm. Resimleri yaparken mültecilerin yaşadıkları zorlukları daha iyi anladım. En büyük zorluk onlar için herhalde Müslüman kardeşi tarafından dışlanmaktır" dedi.

"BİZİM ÜLKEMİZDE MÜLTECİ ÇOCUKLARI FARKLI GÖRÜYORLAR"

Türkiye'de bazı insanların mülteci çocuklarını farklı gördüğünü dile getiren Hayrunnisa Tombaş, "Bizim ülkemizdeki çocuklar diğer mülteci çocukları farklı görüyorlar. Onlar sanki korkunç bir çocuk ya da pis bir çocukmuş gibi düşünüyorlar. Ama mülteci çocuklar kendi ülkelerinden ayrılmak zorunda kalmış normal çocuklar. Yeni arkadaş edinmeye ihtiyaçları var. Normalde bizim ülkemizin çocuklarının yapması gereken onlarla beraber oyunlar oynamak resmimde bunu anlatmaya çalıştım" diye konuştu.

Ödül alan öğrencilerden Elif Nur Baştekin ise çizdiği resmi anlatarak, " Savaştan kaçan bir çocuk çizdim. Çantasına hayallerini doldurmuş bir çocuk bu. Diğer tarafta ise kapısını açıp çocuğu karşılayan bir aile çizdim. İnsan hiçbir zaman yalnız değildir bunu vurgulamaya çalıştım" dedi.

Bahar Kıyıklık ise "Ben kendimi o insanların yerine koyarak resim çizmeye çalıştım. Ne gibi zorluklar çekebileceklerini düşündüm" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başakşehir Bilgievi Resim Kulübü Öğrencileri Ödüllerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement