Bingöl'de Kadın Çiftçiler Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de Kadın Çiftçiler Yarıştı

Bingöl\'de Kadın Çiftçiler Yarıştı

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışması düzenlendi.

08.03.2013 16:52

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışması düzenlendi.

Kültür Merkezi'nde yapılan yarışma öncesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, açılış konuşması yaptı. Ildız, Kadın Çiftçiler Yarışıyor programının il, bölge ve Türkiye finali olmak üzere 3 etapta yapıldığını belirterek, 8 ilin katılımı ile 22 Mayıs'ta yapılacak Bölge Yarışması'na Bingöl'ün ev sahipliği yapacağını söyledi. Yarışma hakkında bilgi veren Ildız, "Yarışmadaki sorular; genel tarımsal konular, meyvecilik, tarımsal mekanizasyon, gıda muhafazası, sebze yetiştiriciliği, hayvancılık ve ev ekonomisi konularından seçilerek İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanmıştır. Yarışmaya merkez ve ilçe köylerimizden katılan kadın çiftçilerimizi gösterdikleri bu cesaretten dolayı tebrik ediyor, tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Bingöl merkez ve ilçelerinden 10 kadın yarışmacının mücadelesine sahne olan yarışmada, yöneltilen 15 sorunun tamamına doğru yanıt veren merkeze bağlı Çeltiksuyu köyünden Gülden Dağdelen birinci olurken, Genç ilçesinden Gülten Tezer ikinci oldu.

Üçüncülük için puanları eşit olan iki aday olunca altın soru uygulaması yapıldı. Üçüncülük için kıyasıya mücadele eden merkeze bağlı Yeniköy'den Vacide Demir ile Kartal köyünden Saime Çiftçi'den, 4. soru sonunda Demir'in doğru yanıtı ile yarışmanın üçüncüsü belirlendi.

Yarışma sonunda birinci olan Gülden Dağdelen'e tam altın ve hediye paketinden oluşan ödülü, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer tarafından verilirken; ikinci olan Gülten Tezer'e yarım altın ve hediye paketinden oluşan ödülü 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz ve eşi tarafından; üçüncü olan Vacide Demir'e de çeyrek altın ve hediye paketinden oluşan ödülü Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek tarafından verildi. Yarışmaya katılan 10 yarışmacı çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Yarışma sonunda Vali Güvençer ve beraberindeki kurum amirleri, yarışmacılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yarışmayı izlemeye, Vali Mustafa Hakan Güvençer, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Vali yardımcıları Numan Tahir Şimşek ve Mutlu Akyol, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız ve daire müdürleri katıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöl'de Kadın Çiftçiler Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement