Bornova'da Kent Turlarına Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Bornova'da Kent Turlarına Büyük İlgi

İzmir Bornova Belediyesi’nin ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla başlattığı ‘Bornova Kent Turu’ büyük ilgi gördü. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, ilçenin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, bu alandaki çalışmaların devam edeceğini söyledi. Yeşilova Höyüğü, Ata Anı Evi ve Arkas Deniz Tarihi Merkezi’ni kapsayan turlar, talep üzerine aralık ayında da devam edecek.

21.11.2022 11:34  Güncelleme: 11:40

İzmir Bornova Belediyesi'nin ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla başlattığı 'Bornova Kent Turu' büyük ilgi gördü. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, ilçenin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, bu alandaki çalışmaların devam edeceğini söyledi. Yeşilova Höyüğü, Ata Anı Evi ve Arkas Deniz Tarihi Merkezi'ni kapsayan turlar, talep üzerine aralık ayında da devam edecek.

Kasım ayının ilk haftasında başlayan kent turları, İzmir'in bilinen tarihini 8.500 yıl öncesine dayandıran kazı çalışmalarının sürdüğü Yeşilova Höyüğü, Kurtuluş Savaşı'nın sembol alanlarından olan Belkahve'deki Ata Anı Evi ve ilçe merkezinde bulunan Arkas Deniz Tarihi Merkezi'ni kapsıyor. Ücretsiz turlarda, Bornova'nın tanıtımı ve turizmin gelişmesi amaçlanıyor.

Her perşembe 08: 30 ile 12: 30 saatleri arasında yapılan turlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Tura katılanlar, Bornova'yı tanırken rehberler eşliğinde binlerce yıllık tarih yolculuğuna çıkıyor. İlk etapta bir ay olarak planlanan turlar, yoğun ilgi nedeniyle aralık ayı boyunca da devam edecek.

BORNOVA KÜLTÜR ADASI PROJESİ

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova'nın tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ile önemli derece turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek, "Düzenlediğimiz turlar ile ilçemizi tanıtmayı amaçlıyoruz. Turlarımızın yoğun ilgi görmesi hepimizi çok mutlu etti. Bu alandaki çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Başkan İduğ, Bornova Belediyesi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Dünya Kenti İzmir Derneği, Levantenler Derneği, Hizmet Sektörü Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Derneği öncülüğünde hazırlanan "Bornova Kültür Adası" projesine destek verdiklerini de anımsattı. Bu proje ile Yeşilova Höyüğü, Homeros Vadisi ve mağaralarıyla Levanten Köşkleri kent belleğine kazandırılacak.

Bornova\'da Kent Turlarına Büyük İlgi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Bornova'da Kent Turlarına Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement