Bornova'da Maket Uçak Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Bornova'da Maket Uçak Heyecanı

Bornova\'da Maket Uçak Heyecanı

Türk Hava Kurumu Bornova Şubesi ve Bornova Belediyesinin düzenlediği Ata Uçağı Maket Uçak Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

20.06.2013 10:40  Güncelleme: 10:51

Türk Hava Kurumu Bornova Şubesi, Altay Ticaret Meslek Lisesi ve Bornova Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen Ata Uçağı Maket Uçak Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. Büyükpark içindeki halı sahada yapılan yarışmada hazırladıkları maket uçakları en uzak mesafeye gönderenler madalyayla ödüllendirildi.

Türk Hava Kurumu'nun havacılığı sevdirmek amacıyla sürdürdüğü maket uçak eğitimleri, Bornova Belediyesi ve Altay Ticaret Meslek Lisesi'nin işbirliğiyle gençleri biraraya getirdi. THK Bornova Şubesi'nden aldıkları malzemelerle kendi maket uçaklarını yapan Altay Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, Büyükpark içindeki halı sahada, 'Ata Uçağı Maket Uçak Yarışması'na katıldı. Öğrenciler hazırladıkları uçakları en uzaf mesafeye ulaştırmak için birbirleriyle yarıştı. Her öğrenciye üçer hak verilen yarışmada maket uçaklarını toplamda en uzak mesafeye ulaştıranlar dereceye girdi.

Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral, THK Bornova Şube Başkanı Asım Güven'in de deneme atışları yaptığı etkinlikte renkli görüntüler yaşandı. Yarışmanın sonunda maket uçağını toplamda 35.5 metreye atan Kenan Yılmaz birinci, 31.26 metreye atan Didem Türk ikinci, 29.72 metreye atan Tuğba Ağaçhan üçüncü oldu.

THK Bornova Şube Başkanı Asım Güven, havacılığı sevdirmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "2012-2013 eğitim öğretim yılında da Altay Ticaret Meslek Lisesi'nin öğrencileriyle maket uçak çalışması yaptık. Gençlerimizin bundan sonra havacılığa daha çok ilgi duyacaklarına inanıyorum" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da, 'Ata Uçağı Maket Uçak Yarışması'nın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bize 'İstikbal göklerdedir' demişti. Gençlerimizin bu sözün ışığında havacılıkla ilgilenmesi çok önemli. Havacılığı sevdirmek için çalışmalar yapan THK'ya teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bornova'da Maket Uçak Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement