Bozüyük'te 'Bahara Merhaba Hıdırellez Gecesi' Programı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te 'Bahara Merhaba Hıdırellez Gecesi' Programı

Bozüyük\'te \'Bahara Merhaba Hıdırellez Gecesi\' Programı

Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk olarak Ertuğrulgazi Derneği'nin Aziz Öztop ve saz ekibi tarafından çeşitli yörelere ait türküler seslendirildi.

07.05.2013 14:44

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından Bahara Merhaba Hıdrellez Gecesi düzenlendi

Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk olarak Ertuğrulgazi Derneği'nin Aziz Öztop ve saz ekibi tarafından çeşitli yörelere ait türküler seslendirildi. Derneğin bayan ve erkek folklor ekipleri tarafından yöresel halk oyunları sahnelendi. Bugüne kadar başkanlık görevinde bulunmuş dernek başkanları ve konuklara plaket verildi. Programın hazırlanmasında emeği geçenlere ise teşekkür belgesi takdim edildi. Emel Örgün tarafından bir konser verildi. Geç saatlere kadar devam eden programda gelenek ve görenekler yaşatıldı. Dernek üyeleri kendine has kıyafetleri, sazı, sözü ve halk oyunlarıyla programa katılan izleyenleri hoş saatler yaşattı.

Dernek Başkanı Oğuz Sertler, bugüne kadar görev yapmış dernek başkanlarına teşekkür etti. Sertler, "Ne mutlu ki Osmanlı felsefesini benimsemiş, Osmanlı torunları olarak herkesi kucaklayan, herkese kapısı açık olan vatan haini olmadıktan sonra herkesi üye olarak bünyesine kabul eden bir dernek haline geldik. Bu vesileyle hepinizi Ertuğrulgazi Derneğimize bekliyoruz. İnşallah bu gece bizlere bolluk ve bereket getirir. Bu hassas dönemimizde birliğe ve bütünlüğe ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz. Bu vesileyle hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Geceye, Ak Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Belediye Başkan yardımcıları, Mustafa Yürükcü, Gençağa Seraslan, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, İlçe Başkanı Nizamettin Çam, Müftü Vekili Mehmet Karakaya, Ertuğrulgazi Dernekleri Federasyon Başkanı Nihat Kola, İnegöl Ertuğrulgazi Derneği Başkanı Cafer Atan, Kütahya Yörük ve Türkmenler Derneği adına İsmail Yavaş, Eskişehir Bilecikliler Derneği Başkanı Günay Karamankaya, bazı daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te 'Bahara Merhaba Hıdırellez Gecesi' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement