Bozüyük'te Gaziler Günü Törenleri - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Gaziler Günü Törenleri

Bozüyük\'te Gaziler Günü Törenleri

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle tören düzenlendi.

19.09.2012 12:39

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenlere, Kaymakam Oktay Kaya, Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Tören, anıta çelenklerin sunulmasıyla başlarken, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Üsteğmen Onur Kurban, bu günlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu ifade ederek, bu önemli günün, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesine vesile olmasını temenni etti.

19 Eylül Gaziler Gününün öneminden bahseden Kurban, "Bugün aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış, Türk Milleti işgal ve esarete alışkın olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış, birçok insanını şehit ve gazi vermiştir. Ecdadımız 'ölürsem şehit kalırsam gazi' düsturuyla savaşmış, canını ortaya koymuş en büyük miraslardan birisi olarak bize bu yüce unvanları bırakmıştır. Bilinmelidir ki, Türk halkının azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Vatanın bütünlüğü uğrunda akan kanların hesabının mutlak suretle sorulacağından eminiz. Al rengini şehit kanlarından alan şanlı bayrağımızın rengi son dönemde toprağa düşen şehitlerimizin kanlarıyla daha da katmerleşmiştir" dedi.

Daha sonra Gaziler adına konuşan Mehmet Ağaç, tüm şehitleri şükranla andıklarını ve gazilerinde gaziler gününü kutladıklarını belirterek, "Dün olduğu gibi bugünde düşmanlarımız gerek içten gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamaya bağımsızlığımızı yok etmek istemektedirler. Dış düşmanların içerideki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve gazi olmuş tüm gaziler gününü kutluyorum. Savaş alanlarında kazanılmış en büyük rütbe şehitlik daha sonra ise gazilik gelmiştir. Bu uğurda şehit olanları şükranla anar, onlara Allah'tan rahmet dilerim. Gaziler olarak da çocuklarımızı bu bilinçte yetiştirmeye gayret ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine dair şiirler okundu.

(KÇ-

19.09.2012 12: 13: 59

TSI

NNNN - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Gaziler Günü Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement