Bozüyük'te İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlandı

Bozüyük\'te İstiklal Marşı\'nın Kabulü Kutlandı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 92.Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenlendi.

12.03.2013 17:35

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenlendi.

Şairin isminin verildiği okulda düzenlenen programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Okul Müdürü Musa Yılmaz, İstiklal Marşı'nın sadece devleti ve milleti temsil eden bir şiir ve müzik eseri değil, savaş şartlarında yazılmış bir milli mücadele destanı olduğunu söyledi. Yılmaz konuşmasında "Büyük devlet ve millet olmanın göstergelerinden biri de tarihindeki olayların büyüklüğü kadar büyük hatırlayışlar yahut hatırlayış tarzındaki büyüklüktür. Bir toplumun yaşayan tarihi, yaşayanların hafızasında ve biriktirdiği, yaşattığı ve yaşadığı kadardır. Bu yüzden bugünkü Türkiye'nin temelinde ve ortak hafızasında İstiklal Marşı önemli ve vazgeçilmez bir yer tutar. Var olmakla yok olmak arasında bıçak sırtı bir zamanda yazılan ve kabul edilen bu şiir, geçmiş, gelecek ve şimdiki zamanı içinde barındıran ezeli ve ebedi bir sonsuzluk zemininde yükselir. Bundan dolayıdır ki İstiklal Marşı resmi ve milli marş olmanın ötesinde bir anlama sahip tarihi bir milli mutabakat belgesidir" dedi.

Konuşmanın ardından kent genelindeki ilköğretim okulları arasında düzenlenen İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında birinci olan Çitosan Ortaokulu öğrencisi Dilek Çakır İstiklal Marşı'nı, liseler arası düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan IMKB Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğcan Tunca da şiirini okudu. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten oratoryo sahnelendi.

Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaoku'lunun çok amaçlı salonun da düzenlenen törene, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, Halk Kütüphanesi Müdürü Mukaddes Gündüz, AK Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam, CHP İlçe Başkanı Metin Torun, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement