Btso ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında İşbirliği Protokolü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Btso ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında İşbirliği Protokolü

30.01.2012 15:20

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında inşaat sektöründe mesleki eğitime yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında inşaat sektöründe mesleki eğitime yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolle, yapı ruhsatına tabi her türlü yapım, inşaat ve tesisat işleriyle uğraşanların, bu işlerde çalışabilmeleri için gerekli olan "Yetki Belgeli Ustalık Belgesi"sinin verilmesini sağlayacak kurslar hayata geçirilecek.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hazır ile İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın imza koyduğu protokole ilişkin törene BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, BTSO Yönetim Kurulu üyeleri Tahir Yılmaz, M. Celal Eğretli ve Emin Nallar ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Mehmet Ekiz katıldı.

Ali Hazır, törende yaptığı konuşmada, inşaat sektöründe, dünyada iş ve işçi güvenliğinin sermayenin önüne geçtiğini ve artık rekabetin bu unsurlar üzerinde şekillendiğini söyledi. Hazır, şunları kaydetti:

"Dünyanın artık neresine giderseniz gidin, sadece inşaat sektörü için değil, hemen her sektörde, işçi sağlığı ve iş güvenliği çok büyük önem arz ediyor. İş yapış biçimleri ve rekabet bu unsurlar üzerinde şekilleniyor. Bu protokolün, inşaat sektörü için eğitimli çalışanlarla daha güvenli hale geleceğine inanıyoruz."

Atilla Gülsar da 16 Aralık 2010 tarihinde 27787 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgesi Ustalar Hakkında Yönetmelik" gereği artık inşaatlarda belgesiz ustaların çalışamayacağını söyledi.

Gülsar, protokol çerçevesinde ustaların Mesleki Eğitim ve Halk Eğitim Merkezlerinde belli bir eğitim alacaklarını vurgulayarak, "Ustalarımızın yetki belgesi alarak hizmet vermesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hem eğitim alacaklar hem de yaptıkları işi daha bilinçli yapacaklar" dedi.

Protokol çerçevesinde, yapı ruhsatına tabi her türlü yapım, inşaat ve tesisat işlerinde çalışanlara Mesleki Eğitim Merkezlerince 32-40 saat eğitim verilecek. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, "Yetki Belgeli Ustalık Belgesi" almaya hak kazanacak.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Btso ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında İşbirliği Protokolü - Son Dakika


Advertisement