Bu Mağazada Para Geçmiyor - Son Dakika
Yerel

Bu Mağazada Para Geçmiyor

Bu Mağazada Para Geçmiyor

Çilimli Kaymakamlığı ile Çilimli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı açılan Sosyal Market ayda en az 30 aileyi giydiriyor.

15.06.2013 14:06

Çilimli Kaymakamlığı ile Çilimli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı açılan Sosyal Market ayda en az 30 aileyi giydiriyor.

Düzce Vali Yardımcısı ve Çilimli Kaymakamı Volkan Barış Göçmez, hazırlanan bir proje ile ilçeye sosyal market kazandırdıklarını söyledi. Göçmez, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce kabul edilen proje ile ilçeye kazandırılan ve belirlenen ihtiyaç sahiplerinin yararlanabildiği sosyal marketin 15 bin TL.'ye mal olduğunu ve çalışan personel ile birlikte yapılan masrafların genel müdürlük tarafından karşılandığını belirtti. Kaymakam Göçmez, "Tekstil ve konfeksiyon firmalarına yazı gönderdik, yapacağımız işi anlattık, insan onuruna ve haysiyetine yakışır şekilde yardımlarının insanlarımıza ulaştırılacağından bahsettik ve bir süre sonra kolilerle bizlere yardımlar gelmeye başladı. Bu yardımlar İstanbul ve Ankara'daki tekstil firmalarından geliyor, Düzce'den sadece Çilimli'de kurulu bulunan bir firmamızdan yardım alabildik, Düzce'deki firmalarımız bu işe rağbet göstermediler" dedi.

Sosyal Marketi kurmaktaki amaçlarından da bahseden Kaymakam Volkan Barış Göçmez, zaman zaman devlet ve özel sektörün vatandaşlara yardımlar dağıttığını ancak, görüldüğü üzere bu dağıtımlarda izdihamlar yaşandığını, vatandaşların rencide olabildiğini, bunu da kendilerinin çok doğru bulmadıkları için böyle bir yola baş vurduklarını söyledi. Göçmez, "İnsanların nasıl ki kendi paraları ile mağazalardan alışveriş yaptıkları gibi bu yardımların iletilmesi gerektiğini düşündük. Vakıf Mütevelli Heyetinde toplantı yapıyoruz ve orada kıyafet yardımı olarak ailelerin çocuk sayısı ve ihtiyaç durumlarına göre parasal limit belirliyoruz. Buradaki ürünlerin üzerinde fiyat etiketleri mevcut, bir anne baba çocuklarını buraya getiriyor ihtiyacına göre malzemelerini seçiyor, belirlenen parasal değer karşılığında istediklerini alıyorlar. Bizler bu ailelerin başvuru yapmalarını beklemeden her ay en az 30 aileyi araştırarak bu yardımlardan yararlanmalarını sağlıyoruz. Dışarıdan gelen yardımların devam etmesi halinde bu market sürekli açık kalacak ve ihtiyaç sahipleri yaralanacaktır. Bizler önce Düzce ilinde, sonra da tüm Türkiye'de yardımlarım bu şekilde uygulanması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bu Mağazada Para Geçmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement