Bulanık'ta Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Bulanık'ta Kan Bağışı Kampanyası

Bulanık\'ta Kan Bağışı Kampanyası

Kızılay'ın 'Bir milyon iyi insan aranıyor' sloganıyla başlattığı kampanya çerçevesinde Bulanık Hükümet Konağı içinde kurulan sedyelerde kan bağışı alınmaya başlandı.

19.12.2012 17:59

Kızılay'ın 'Bir milyon iyi insan aranıyor' sloganıyla başlattığı kampanya çerçevesinde Bulanık Hükümet Konağı içinde kurulan sedyelerde kan bağışı alınmaya başlandı.

Türkiye genelinde başlatılan çeşitli kampanyalar ile toplam 1 milyon, Bulanık'ta ise 50'dan fazla ünite kan bağışını hedefleyen Kızılay yetkilileri, bağış yapacak olan vatandaşları beklemeye başladı. Bulanık Hükümet Konağı önünde kurulan kan bağış çadırı 1 doktor ve 4 personelle hizmet veriyor.

Bulanık'ta kan verme kampanyasına ilgiyi artırmak için ilk olarak Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez bir ünite kan verdi. Kaymakam Görükmez, yaptığı açıklamada, herkesin, sağlığı için kan vermesi gerektiğini söyledi. "Kan hayat kurtarır" diyen Görükmez, "Trafik kazaları, ameliyatlar, kanamalı hastalıkları ve bunun gibi durumlarda acil kana ihtiyaç duyulmaktadır. İnsanlarımız kan merkezlerine ihtiyacını giderebilmek için başvuru yapmaktadırlar. Kan merkezlerinin de bu isteklere cevap verebilmesi için kan stoklarının her zaman için yeterli seviyede olması gerekmektedir. Bunun için herkes üzerine düşen görevi yapıp, sağlığı yerindeyse kan vermelidir" dedi.

İlçe kaymakamı Ferit Görükmez, gazetecilerden de kan vermesini istedi. Bu çağrıya olumlu cevap veren Bulanık Haber Gazetesi Yazı işleri Müdürüve İHA Muhabiri Galip kılınç ve Murat Haber Gazetesi Yazı işleri Müdürü ve DHA Muhabiri Erkan Akkaya da birer ünite kan verdiler.

Bir ünite kan vererek kampanyaya destek sunan Cumhurriyet Başsavcısı Ali Gökdoğan da, herkesin kampanyaya destek vererek kan bağışında bulunması gerektiğini söyledi.

Kan Merkezi'nde görevli Dr. Kenan Şeker ise, kan vermenin insan sağlığı içinde çok faydalı olduğunu belirterek; "Verilen her kanın bir hayatı kurtardığını unutmamalıyız. Bunun yanında kan vermenin sağlığımız açısından da çok büyük yararları var. Kan verildikten sonra vücudun direnci artar, tansiyon dengelenir, buna bağlı olan ağrılar da geçer" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bulanık'ta Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement