Bülent Ecevit, Çankaya'da Düzenlenen Etkinlikle Anıldı - Son Dakika
Yerel

Bülent Ecevit, Çankaya'da Düzenlenen Etkinlikle Anıldı

Bülent Ecevit, Çankaya\'da Düzenlenen Etkinlikle Anıldı

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in 7.ölüm yıl dönümü nedeniyle CHP Çankaya İlçe Örgütü tarafından düzenlenen etkinliklerin sonuncusunda Bülent Ecevit'in siyasal ve insani özelliklerinin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.
CHP...

09.11.2013 11:54

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in 7. ölüm yıl dönümü nedeniyle CHP Çankaya İlçe Örgütü tarafından düzenlenen etkinliklerin sonuncusunda Bülent Ecevit'in siyasal ve insani özelliklerinin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

CHP Çankaya ilçe Başkanı Mehmet Perçin'in açılış konuşmasını ve moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte Bülent Ecevit'in son dönem yakın mücadele arkadaşlarından CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, Bülent Ecevit'in insani ve siyasi kişiliğini anlattı. Bir dönem DSP Genel Sekreterliği görevini üstlenen gazeteci Ahmet Tan, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da merhum Ecevit ile ilgili ilginç anılarını aktardılar.

Halıcı'nın Ecevit'in nezaketi, halkçı kişiliği, ilkeli ve kararlı tutumu, bilim ve teknolojik gelişmelere verdiği önem, dinlere saygılı laiklik anlayışı gibi konulara ağırlık verdiği konuşmasının ardından söz alan Ahmet Tan, biri biyolojik, birisi siyasal olmak üzere iki babası olduğunu ve ikisini de aynı gün kaybettiğini söyledi.

Ecevit ile ilgili çok anısı olduğunu ama anılara girmektense önem verdiği bir konunun altını çizmek istediğini belirten CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ise, "Ben siyaseti Ecevit'ten öğrendim. Öğrendiğim o siyasette inanç çok önemli bir faktördü. Bugün Ecevit'ten öncelikle öğrenmemiz gereken ve eksikliğini en fazla çektiğimiz unsun siyasette inanç faktörünün çok önemli olduğudur" değerlendirmesinde bulundu.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da, 1980 askeri darbesinden sonra siyasal nedenlerle cezaevine girdiğini hatırlatarak, "Öyle bir tesadüf oldu ki ben cezaevine girerken Ecevit'le cezaevi koridorlarında karşılaştım, o da cezaevinden çıkıyordu. Aylar sonra cezaevinden çıkarken tesadüfe bakın yine koridorda Sayın Ecevit'le karşılaştım. Bu kez ben çıkarken o yeniden cezaevine giriyordu. Kendisine espriyle 'Anlaşılan o ki Genel Başkanım bunların cezaevini Bülent'siz bırakmaya niyetleri yok' dedim" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bülent Ecevit, Çankaya'da Düzenlenen Etkinlikle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement