Burdur Valisi Yılmaz, Bucak'ta - Son Dakika
Yerel

Burdur Valisi Yılmaz, Bucak'ta

Son Valiler kararnamesi ile Burdur’a atanan Vali Şerif Yılmaz, Bucak ilçesini ziyaret etti.

21.07.2016 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son Valiler kararnamesi ile Burdur'a atanan Vali Şerif Yılmaz, Bucak ilçesini ziyaret etti.

Bucak ilçesinde bir dizi incelemelerde bulunan Burdur Valisi Şerif Yılmaz beraberinde il Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Tayfun Dündar, Emniyet Müdürü Eyüp Özdoğru, kamu kurumlarının müdür ve amirleri ile birlikte ilk olarak Bucak Kaymakamlığını ziyaret etti. Bucak Kaymakamı İsmail Bayata ve resmi kurum müdür ve amirlerinin hazır bulunduğu ziyarette vali Şerif Yılmaz Hükümet konağı önünde karışlandı.

Bucak Kaymakam İsmail Bayata, Vali Yılmaz'a Bucak ile ilgili geniş çaplı brifing verdi. Bucak Kaymakamı İsmail Bayata'nın brifinginden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmaz, Bucak'a yapılan ilk resmi programın daha geniş kapsamlı olmasını istediğini fakat ülke genelindeki durumlardan dolayı kısa tutulduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi ile ilgili bilgiler vere Yılmaz, "15 Temmuz'da ülkemizin huzurunu bozmaya, ülkemizi bölmeye yönelik, yıllarca içimizde beslediğimiz hak etmedikleri halde giydikleri üniforma ile hainlik yapan, içimizdeki bir takım şerefsizlerin yapmış olduğu kalkışma nedeniyle olağan üstü şartlarda yaşamaktayız. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bulunan devletine ve milletine bağlı askeri personelimizin, emniyetimizin, milletimizin ve başta Cumhurbaşkanımızın başarıları ile üç beş çapulcunun yapmış olduğu kalkışmasının üstesinden geldik. Bunların yaralarının sarılması, bunlarla ilgili bağlantılı kişi, kurum, kuruluş ne varsa devletin topyekün yapması gereken çalışmalar olacak. Mevcut şartlar içerisinde seri hareket etme şansımız kalmıyor. Bunun içinde dün akşam Milli Güvenlik Kurulunun tavsiyesi üzerine Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanarak gece saat 01.00'den itibaren olağanüstü hal uygulamaları hayata geçirilmiştir" dedi.

Hainlere kısıtlama var

Burdur Valisi Yılmaz, olağanüstü hal uygulamasında hak ve hürriyetlerde kısıtlama olmayacağını sadece hainler ile ilgili kısıtlama olacağını belirti. Vali Şeri Yılmaz, "Olağanüstü hal uygulamasında hak ve hürriyetler, ticarette alanda kısıtlama yok. Ancak hainler ile ilgili kısıtlama olacak. Ülkeyi parçalamaya çalışan, huzuru bozmayı isteyen terör odakları ile ilgili, özellikle Fethullahçı terör örgütü ile daha seri ve etkin şekilde yapılabilmesi için bu uygulamaya geçildi. Vatandaşlarımızın endişe etmesine gerek yok. Vatandaş ile ilgili hiçbir sıkıntı olmayacak, ticari ve ekonomik bir sıkıntı yaşanmayacağını, günlük yaşamda her hangi bir değişiklik olmayacağını ifade etmek istiyorum. Sadece ve sadece terör odakları ile ilgili mücadelede daha etkin, daha seri şekilde hareket edeceğiz, bu terör odaklarının temizlenmesinde kısa sürede mücadele edeceğiz. Zaten halkımızın da beklentisi budur."

İsrail Filistin'i nasıl bombaladı ise hainler de aynısını yaptı

Vali Şerif Yılmaz, "Çok azınlıkta da olsa o üniformanın içerisine giren hainlerin ödediğimiz vergiler ile alınan uçak ve helikopterler ile terör örgütünün inlerini bombalamak için alınan bu uçaklar ve insanlarımıza bombalar atıldı. İsrail'in Filistin halkına yaptığı şekliyle aynı benzerlikte aynı odaktan emir alırcasına insanlarımızın bombaladıklarını yaşadık ve maalesef gördük" diye konuştu.

Teröre destek veren yurt, okul, kişi, evlerine kadar tepesine çıkacağız

Vali Şerif Yılmaz, "Terör örgütüne ait, nasıl diğer terör örgütlerine işlem yapılıyor ise Fethullahçı terör örgütüne de aynı işlemler kararlılıkla yapılacak. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bunların inlerine varıncaya kadar tüm işlemler seri şekilde yapılacak. Fethullahçı terör örgütünün terörist yetiştirdikleri yurtları, terörist yetiştirdikleri okulları, terörist yetiştirdikleri evlerine varıncaya kadar, işyerlerine varıncaya kadar, mali destek veren ilgililere varıncaya kadar, teröre destek veren kişilere ve şirketlere varıncaya kadar hepsinin tepesine çökeceğiz. Adalet önüne çıkarıp herkes hak ettiği cezayı alacaktır."

Burdur Valisi Şerif Yılmaz daha sonra Bucak Belediyesi, Bucak Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Daha sonrada yeni yapılan Bucak Devlet Hastanesi İnşaatında incelemelerde bulundu. Vali Yılmaz daha sonra Bucak Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti toplantısına başkanlık etti. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burdur Valisi Yılmaz, Bucak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement