Bursa Büyükşehir Belediyesinden Kent Belgeliğine 6 Yeni Eser - Son Dakika
Yerel

Bursa Büyükşehir Belediyesinden Kent Belgeliğine 6 Yeni Eser

Bursa Büyükşehir Belediyesinden Kent Belgeliğine 6 Yeni Eser

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, Bursa'nın kültürel değerlerinin anlatıldığı eserlere, "Bursa Tarih Albümü", "Bursa Sergisi Kitabı", "Gezi Rehberleri Kitabı", "Orhaneli Kitabı", "Şehir ve Felsefe Sempozyum Kitabı" ve "Yazmışım Anısını Ben Bu Medyanın" adlı 6 yeni kitap eklendi

03.09.2013 14:58

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, Bursa'nın kültürel değerlerinin anlatıldığı eserlere, "Bursa Tarih Albümü", "Bursa Sergisi Kitabı", "Gezi Rehberleri Kitabı", "Orhaneli Kitabı", "Şehir ve Felsefe Sempozyum Kitabı" ve "Yazmışım Anısını Ben Bu Medyanın" adlı 6 yeni kitap eklendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İncirli Hamamı Kültür Merkezi'nde 6 yeni eserin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Bursa belgeliğine kazandırılanan kitaplar ile Bursa'nın değerlerinin ayağa kaldırılarak fonksiyon kazandırıldığını söyledi.

Altepe, kentin kültürel mirasının geleceğe taşınması konusunda soyut değerlerin de kitaplaştırıldığını hatırlatarak, "Kitaplar, insanların yolunu aydınlatan ışıktır. Ulusları ilerleten, yükselten ve zenginleştiren de kitaplardır. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak kent belleğini kayıt altına alan, somut olan ve olmayan tüm birikimimizi geleceğe taşıyan çalışmalar yapıyoruz. Bugüne kadar 150'ye yakın kitap, albüm, belgesel gibi çalışmaya imza attık. Her biri birbirinden değerli bu çalışmalar, Bursa sevdalılarının kütüphanelerinde yerini aldı. Bugün de 6 yayınımızı Bursa belgeliğine kazandırmanın sevincini yaşıyoruz" diye konuştu.

Araştırmacı ve yazarların yoğun emekleriyle hazırlanan eserlerin şehrin geçmişine olduğu kadar geleceğine de ışık tutacağını ifade eden Altepe, şunları kaydetti:

"Gürhan Korkmaz ve Halit Eken'in hazırladığı 'Türkiye'de Fuarcılığın İlk Adımlarından 1909 Bursa Sergisi' çalışması, 1909'da Sultan V. Mehmed Reşad himayelerinde yapılan ve 'milli iktisat' anlayışı üzerine adeta bir gövde gösterisine dönüşen Bursa'nın ikinci sergisi üzerine yoğunlaşıyor. Diğer eser, '2. Uluslararası Felsefe Kongresi' bildirilerinden oluşuyor. 1-13 Ekim 2012'de yapılan sempozyum, hem akademisyen, katılımcı zenginliği hem de şehir okumalarına getirdiği farklı bakış açısıyla önemli bilgiler içeriyor. Alaattin Dikmen tarafından hazırlanan 'Sosyal ve Kültürel Değerleriyle Orhaneli' kitabı ise dağ yöresinin önemli ilçesi Orhaneli'yi anlatıyor. 'Bursa Tarih Albümü' de Şehir Kütüphanesi'nin nadir eserler bölümünde yer alan ve 1870'de yayınlanan, 19. yüzyılda yaşamış kadın gezgin Mary Adelaide Walker'ın çizim ve notlarından oluşuyor."

Yedi adet gezi rehberi kitapçığının da şehir aşıklarının ilk başvuru kaynaklarından olacağını belirten Altepe, gazetecilikte 25. yılını dolduran Selahattin Adıgüzeller imzalı "Yazmışım Anısını Ben Bu Medyanın" adlı kitabın da yerel medyanın dün, bugün ve yarınına ışık tutacak anekdotlardan oluştuğunu sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa Büyükşehir Belediyesinden Kent Belgeliğine 6 Yeni Eser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement