Bursa'da "At Eti" Ele Geçirilmesi - Son Dakika
Yerel

Bursa'da "At Eti" Ele Geçirilmesi

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 117 kasap denetimden geçti.

29.01.2015 15:27  Güncelleme: 15:50

Bursa'da, 19 ve 23 Ocak'ta "at eti" ele geçirilmesi üzerine, Osmangazi Belediyesi Zabıta, Sağlık ve Ruhsat İşleri Müdürlüğü ekipleri, et ve et ürünleri satan işletmelere yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Osmangazi Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ilçedeki ruhsatlı 177 kasap ile et ürünü satan işletmelere yönelik yapılan denetimlerde, gıda sağlığı, hijyen ve kaçak et satışına yönelik herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Denetimlerle ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak, "Son günlerde basında yer alan kaçak hayvan eti satışı haberlerinin ardından, yıl içerisinde rutin olarak gerçekleştirdiğimiz denetimlerimizi sıklaştırdık. Özellikle vatandaşlarımızı tedirgin eden kaçak et satışı konusunda, başta kasaplar olmak üzere diğer et ürünü satan lokanta ve benzeri işletmeleri ruhsat, gıda sağlığı ve hijyen yönünden sıkı bir denetimden geçirdik. Yapılan denetimlerde, Osmangazi'de ruhsatlı 177 kasapta herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık" dedi.

Albayrak, başta gıda olmak üzere, tüm sektörlere yönelik yıllık ortalama 15 bin denetim gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Osmangazi'de ruhsatlı ve denetim yapılan iş yerlerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Tüm bu denetimlere rağmen, Osmangazi'de yaşayan vatandaşlarımız, şüphelendikleri veya en ufak bir tereddüt duydukları işletme hakkında, belediyemizin 444 16 01 numaralı telefonunu arayarak şikayetlerini iletebilirler. Ekiplerimiz derhal gereğini yapacaktır" diye konuştu.

Denetlenen işletmelerin sahiplerinden Engin Alkan ve Sami Sönmez, yerinde bir uygulama olduğunu belirterek denetim ekiplerine teşekkür etti.

Alkan, son günlerde çıkan at eti haberlerinin ardından satışlarının neredeyse yüzde 50 azaldığını belirterek, "Halkımız, haberlerden sonra tedirgin oldu. Bunu kırmak için bu denetimler mutlaka yapılmalı. Belediyemizin yaptığı denetimler bizim için de çok yararlı. Bu sayede içimizdeki çürük elmalar da ayrılmış olur" ifadesini kullandı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da 'At Eti' Ele Geçirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement