Bursa'da Kültür-sanat - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Kültür-sanat

"Tek Kişilik Yaşam" ve çocuk oyunu "Alaaddin'in Sihirsiz Lambası"nı sahneleyecek."Karmakarışık" adlı oyunun yönetmeni Kerem Atabeyoğlu."Karmakarışık", İngiltere hükümetinin Başbakan Yardımcısı Bay Philips'in, muhafazakar partinin sekreteriyle...

01.03.2012 12:40

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) "Karmakarışık",

"Tek Kişilik Yaşam" ve çocuk oyunu "Alaaddin'in Sihirsiz Lambası"nı sahneleyecek.

Ray Cooney'in yazdığı, Haldun Dormen ve Kemal Uzun'un çevirdiği

"Karmakarışık" adlı oyunun yönetmeni Kerem Atabeyoğlu.

İngiliz yazar Ray Cooney'in en komik ve en tempolu oyunu olarak bilinen

"Karmakarışık", İngiltere hükümetinin Başbakan Yardımcısı Bay Philips'in, muhafazakar partinin sekreteriyle yapacağı bir gecelik kaçamakta yaşanan ilginç olayları anlatıyor. Ancak kaçamak, beklenmedik olaylara gebedir. Otel odasında bulunan bir ceset, trajikomik olayları beraberinde getirir.

Bakan, doğacak skandalı önlemek üzere hemen özel kalem müdürünü yanına çağırır. Otel personelinin, sekreterin kocasının, bakanın karısının geceye dahil olmasıyla olaylar daha da karışır.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 3 Mart Cumartesi ise 15.00 ve 20.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Bedri Rahmi Eyüpoğlu'nun yazdığı, Erkan Yılmaz'ın sahnelediği, Ayşe Lebriz Berkem'in yönettiği "Tek Kişilik Yaşam" adlı oyunun dekor ve kostüm tasarımı Hakan Dündar, ışık tasarımı Ali Karaman'ın imzasını taşıyor.

Y. Emir Çiçek'in rol aldığı oyunda, hatıraların insan hayatında gürültü patırtı içinde kısa süreli dinlenme gibi bir kaçış noktası olduğu anlatılıyor. Rüyaların, seslerin, düşüncelerin, hayallerin ve daha başka, yaşayan ya da yaşamayan diğer şeylerin bir hatırası olduğu anlatılan oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu Sahnesi'nde bugün, yarın ve cumartesi 18.00'de izleyiciyle buluşacak.

Harun Özer'in yazdığı, Ebru Kara'nın yönettiği "Alaaddin'in Sihirsiz Lambası" adlı çocuk oyununun dekor ve kostüm tasarımını Özge Akarsu, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Erdem Gündüz yapıyor. Cihan Büyükışık, Serap Uluyol Karanfilci, Ozan Sargın, Cansu Yılmaz, Özlem Altaş, Eray Soykan, Ali Pınar, Hayati Özen, Savaş Ak, Emre Sefer, Mutlu Dereli, Cem Korkmaz, Emre Yaşa, Adnan Tunalı'nın rol aldığı oyunda, kimsenin çalışmadığı, üretmediği, her şeyin bir dileğe bağlı olduğu, kimsenin hiçbir şey yapmadan istediklerinin önüne geldiği bir dünya konu ediliyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 4 ve 6 Mart'ta saat 14.00'te sahnelenecek.

- Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu-

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Amerikan Edebiyatı'nın korku ve gerilim yazarı olan Ira Levin'in kaleme aldığı, Hale Kuntay'ın Türkçeye çevirdiği

"Ölüm Tuzağı" adlı oyunu sahneliyor.

Mustafa Kurt'un yönettiği "Ölüm Tuzağı" adlı oyun, para ve şöhret tutkusunun insanları nasıl baştan çıkardığını anlatıyor. Oyun, bugün ve yarın saat 20.30'da, 3 Mart Cumartesi 14.00'te Tayyare Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Şehir Tiyatrosunda, bugün saat 11.00 ve 14.00'te, "Kuşbakışı" adlı çocuk oyunu sahneye konulacak.

Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde, Rahime Kaya'nın 27 Şubatta açılan kişisel minyatür sergisi, 3 Mart'a kadar açık kalacak. Sami Güner Sanat Galerisi'nde ise Canan Köse'nin resim sergisi de 3 Mart'a değin sanatseverin ilgisini bekliyor.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Kültür-sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement