Bursa Vergide de Örnek Şehir - Son Dakika
Yerel

Bursa Vergide de Örnek Şehir

Bursa Vergide de Örnek Şehir

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın devlete olan ödemelerde Türkiye'de örnek olduğunu söyledi.

27.02.2012 18:23

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın devlete olan ödemelerde Türkiye'de örnek olduğunu söyledi.

Başkan Altepe, 27 Şubat-4 Mart Vergi Haftası dolayısıyla Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam'ı kabul etti. BURULAŞ'taki ziyarete, Bursa Vergi Dairesi Grup müdürleri Ramazan Tekkeş ve Esat Giray ile İnsan Kaynakları Müdürü Ayşe Coşkun da katıldı.

Ziyarette konuşan Başkan Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin vergi ve sosyal güvenlik kurumlarına olan ödemelerde Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

Devlete borçlarının bulunmadığını belirten Başkan Altepe, "Bu ülkenin nimetlerinden faydalanan insanların belli oranlarda bedel ödemesi gerekiyor ki nimetlerden istifade etmeye devam edelim. Sistem çalışsın ve ayakta kalalım. Sistemde sorun olur da çökerse, hepimiz çökeriz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, gerçekten örnek konumdayız. Türkiye'de konumu en iyi olan büyükşehir belediyesiyiz. Hem merkez hem de ilçe belediyeleri olarak durum bu şekilde. Gerek vergi gerekse sosyal güvenlik kurumlarına olan ödemelerimizi düzenli yaparak, işlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Vergi gelirlerinden Büyükşehir Belediyesi'nin de yüzde 5 oranında pay aldığını belirten Başkan Altepe, "Büyükşehir olarak sadece belediye yatırımlarıyla uğraşmıyoruz. Sanayimizle turizmimizle kent nasıl daha da gelişir, gelirlerimiz nasıl daha da artar, şirketler nasıl daha çok ciro yapar bunun da peşindeyiz. Tüm alanlarda faaliyet gösteriyoruz. Bunun sonucunda görüyoruz ki Bursa, her geçen gün daha da üreten daha da kazanan bir şehir oluyor. İnşallah hep birlikte daha da gelişecek ve payımızı artıracağız" diye konuştu.

Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam da, 35 yıl boyunca büyük küçük demeden vergilerini düzenli olarak ödeyen mükelleflere yönelik ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa Vergide de Örnek Şehir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement