Bursagaz'dan Yeşil Fidanlara Destek - Son Dakika
Yerel

Bursagaz'dan Yeşil Fidanlara Destek

Bursagaz\'dan Yeşil Fidanlara Destek

Topluma katkı sağlayacak projeleri destekleyen Bursagaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen "Yaşadığımız Şehirde Çevre" konulu resim ve şiir yarışmasına sponsor oldu.

05.06.2012 16:08

Topluma katkı sağlayacak projeleri destekleyen Bursagaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen "Yaşadığımız Şehirde Çevre" konulu resim ve şiir yarışmasına sponsor oldu.

Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni Heykel önüne çelenk bırakılarak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından ödül töreni için Bursa Valiliği'ne geçen davetlilere fesleğen hediye edildi. Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel, dünyada artan sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunluklarının çevre meselelerini beraberinde getirdiğini söyledi. Bütün ülkelerin ortak meselesi olan çevre kirliliğinin artık insan sağlığını tehdit eder hale geldiğine dikkat çeken Yücel, çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik tedbirler alınması gerektiğine işaret etti.

Çevre bilincinin önemine vurgu yapan ve Dünya Çevre Günüyle ilgili bilgi veren Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel, "Dünya çevre günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen 'Yaşadığımız Şehirde Çevre' konulu yarışmaya eko okullarımızdan 370 öğrencimiz katıldı. Öğrencilerimiz hem yarıştılar hem de öğrendiler. Başta dereceye girenler olmak üzere katılan tüm öğrencilerimizi ve emeği geçenleri kutluyoruz" dedi.

Yarışmanın düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür belgesi verildi. Ödülleri temin etme noktasında yarışmaya destek veren Bursagaz'a da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesi verildi.

Bursagaz adına belgeyi alan Kurumsal İletişim Sorumlusu Dilek Kiper, Bursagaz olarak 'mavi bir gökyüzü, yeşil bir Bursa için' sloganını benimsedikleri ve bu doğrultuda hareket ettiklerini kaydetti. Kiper, Bursagaz olarak kendilerinin de çevrenin önemine dikkat çekmek ve çevre bilinci oluşturmak adına liseler arasında çevre konulu bilgi yarışması düzenlediklerini hatırlattı. Kiper, "Yeşil Bursa'mız sizlerle, siz genç fidanlarımızla birlikte yeşersin" diyerek yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti.

Yaşadığımız Şehirde Çevre konulu resim yarışmasında Namazgah İhsan Dikmen İlköğretim Okulu'ndan Dilem Nur Kumtaş birinci olurken, Hocailyas İlköğretim Okulu'ndan Sena Şaylığ ikinci, Emine Örnek İlköğretim Okulu'ndan Melis Özak ise üçüncü oldu. Bursa Sınav Koleji'nden Ceyda Çakıroğlu ile TED Koleji'nden Adelie Nasjean mansiyon ödülüne layık görüldü.

Şiir yarışmasında ise Mavi Dünya Koleji'nden Gülce Ünlü birinci olurken, Doğa Koleji'nden İzem Tunç ikinci, Sınav Koleji'nden Murathan Özkan ise üçüncü olma başarısı gösterdi. Namazgah İhsan Dikmen İlköğretim Okulu'ndan Aleyna Çimeneken ile Emek İlköğretim Okulu'ndan Aybüke Usta mansiyon almaya hak kazandı.

Vatandaşların da ilgiyle takip ettiği tören, çevre ile ilgili düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle son buldu.

(MŞ)

05.06.2012 15: 48: 22

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursagaz'dan Yeşil Fidanlara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement