Büyükelçiler İzmir'de Buluşacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Büyükelçiler İzmir'de Buluşacak

30.04.2015 16:20

İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) ev sahipliğinde Ekonomi Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek "İzmir Büyükelçiler Organizasyon" kapsamında 72 ülkenin büyükelçisi İzmir'e gelecek.

İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) ev sahipliğinde Ekonomi Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek "İzmir Büyükelçiler Organizasyon" kapsamında 72 ülkenin büyükelçisi İzmir'e gelecek.

İZKA'dan yapılan açıklamaya göre, 8 Mayıs'ta Ankara'da yerleşik misyon şeflerine yönelik Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılacağı etkinlik çerçevesinde, İzmir'in tarihi, turistik ve kültürel değerleri ile ticaret, ekonomi ve yatırım olanakları açısından sunduğu imkanlar tanıtılacak, ikili ve çok yönlü ilişkilerin geliştirilmesi sağlanarak yeni işbirlikleri imkanları için zemin oluşturulacak.

Büyükelçiler organizasyonunun İzmir'in tanıtımına önemli bir katkı yapacağına dikkati çeken İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak, İzmir'in Türkiye'nin kalkınmasında öncü rolünü sürdürdüğünü kaydetti.

Açıklamada, İzmir'in yatırımcılar ve turistler için önemli bir çekim merkezi olduğunu ifade eden Toprak'ın şu sözlerine yer verildi:

"Gelişmiş ulaşım altyapısı, ekonomik çeşitliliği, yetişmiş insan gücü ve coğrafi konumunun yarattığı uygun ortamın sonucunda İzmir Türkiye'nin üçüncü en büyük şehri konumundadır. Yatırımcılar ve turistler için önemli bir çekim merkezi olan şehrimiz, 'Akdeniz'in Çekim Merkezi; Bilgi, Tasarım ve Yeniliğin Yaratıcısı' vizyonuyla geleceğe güçlü adımlarla ilerlemektedi."

İki gün sürecek İzmir Büyükelçiler Organizasyonu kapsamında 72 ülkenin büyükelçisinin İzmir'de buluşacağı, programın ikinci gününde İzmir'in tarihi ve turistik bölgelerinin ziyaret edileceği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükelçiler İzmir'de Buluşacak - Son Dakika


Advertisement