Büyükorhan 'Gençlik Meclisi'ne Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Büyükorhan 'Gençlik Meclisi'ne Kavuşuyor

Büyükorhan \'Gençlik Meclisi\'ne Kavuşuyor

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Büyükorhan Gençlik Meclisi'nin kurumsallaşması için destek oluyor.

13.01.2012 13:06

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Büyükorhan Gençlik Meclisi'nin kurumsallaşması için destek oluyor.

Büyükorhan ilçesinde okuyan ve yaşayan gençler, yerel yönetimlerde daha fazla söz hakkına sahip olmak için Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin desteğiyle Büyükorhan Gençlik Meclisi çatısı altında toplanıyor. Gençlik Meclisi üyeleri, Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen'i makamında ziyaret ederek yapılan çalışmaları ve gençlik meclislerinin önemini anlattı. Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Furkan Öksüz, sadece merkezdeki değil, Bursa'nın 17 ilçesindeki gençlere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Önceliği dağ ilçelerine verdiklerini dile getiren Öksüz, ilçede bulunan gençlerin Büyükorhan Gençlik Meclisi çatısı altında bir araya gelmeleri için tecrübelerini aktaracaklarını kaydetti.

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu, gençlerin kent yönetimi adına bulunmaz bir fırsat olduğunu belirtti. Gönüllü çalışmaların gençlerin kişisel gelişimlerine de katkı sağladığını anlatan Hacıoğlu, gençleri sivil toplum kuruluşlarına katılmaya davet etti.

Belediye Başkanı Türkmen ise Büyükorhanlı gençlerin belediyeye getirdiği her türlü projenin destekçisi olacaklarını belirterek, her zaman gençlerin yanında olduklarını ifade etti. Türkmen, Gençlik Meclisi'nin kurumsallaşması için de ofis sözü verdi. Gençlik Meclisi üyeleri daha sonra Kaymakam Levent Yetgin'i de ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyaretlerin ardından tiyatro salonunda gençlik meclisleri yapısı, işlevleri ve amaçları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gençlik Meclisi Başkanı Onur Baylı, ilçedeki gençlerin sosyal hayatına katkı sunacak çalışmalar yapacaklarını belirtti. Baylı, kendilerine destek veren Başkan Türkmen ve Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'ne teşekkür etti. Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Furkan Öksüz ise "Gençlik meclislerinin temel işlevleri arasında gençliğin kent yönetimlerinde söz sahibi olması, planlama, karar alma ve uygulama süreçlerinde aktif olarak yer alması, gençlikle ilgili programların teşvik edilmesi ve yaşama geçirilmesinin kolaylaştırılması vardır. Gençlik kuruluşlarının güçlendirilmesi ve sivil toplum bilincinin geliştirilmesi, gençler arasında bilgi ve deneyim alışverişinin güçlendirilmesi ve ulusal düzeyde bütüncü gençlik politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunulması yer almaktadır" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükorhan 'Gençlik Meclisi'ne Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement