Çanakkale'de, şehit er Ali Bozkurt'un ailesine devlet övünç madalyası verildi.
Vali Ahmet Çınar, makamında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Çanakkale'de şehit ve gazi olanların anlayış, inanç, vatan sevinci, ruhu neyse yine vatan ve milletin huzuru, bölünmemek, parçalanmamak, birlik olmak için canlarını fedan eden öğretmenlerin, güvenlik birimlerinin hepsinin bu özelliklerin aynısına sahip olduğunu söyledi.
Bozkurt'un da aynı ruh, vatan sevinci ve bilinciyle hayatını memleket, vatan için canını feda ettiğini dile getiren Çınar, "Bu, gerçekten büyük bir onur. Tabii ki en yakınları, annesi, babası için çok zor bir olay. Bu kadar büyük fedakarlığın ve acının karşılığı da böyle devlet tarafından verilen büyük onurla asırlarca torunlarının da övünerek saklayabileceği böyle bir övünç madalyası olmalı" dedi.
Daha sonra Çınar, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu'nda 22 Temmuz 2012'deki patlamada şehit olan Bozkurt'un babası Hüseyin ve annesi Şükriye Bozkurt'a madalyayı teslim etti.
Törene, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve bazı daire müdürleri katıldı.
Son Dakika › Yerel › Çanakkale'de 'Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?