İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'ni (ÇOMÜSEM) ziyaret etti.
Ziyarette, 2013-2014 yıllarındaki İŞKUR'un gümrükleme ve dış ticaret, ahçılık, dalgıç kursları konusunda işbirliği yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
ÇOMÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Habacı, İŞKUR ile daha köklü ve kalıcı işbirliğine hazır olduklarını belirterek, "İŞKUR'un ülkemizde işsizliğin önlenmesi konusunda ciddi katkıları olduğunu biliyoruz. 486 bin nüfuslu Çanakkale'de 16 bin işsiz olduğunu düşünürsek üniversitemiz olarak bunu sosyal bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Piyasaya nitelikli iş gücü imkanları hazırlamada bizim de katkımız olsun istiyoruz" diye konuştu.
-ÇOMÜ tanıtım günü çalışmaları sürüyor-
ÇOMÜ Basın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü organizasyonuyla yapılacak ÇOMÜ tanıtım günü çalışmaları sürüyor.
Tanıtım gününde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Yerleşke, gözlem evi gezileri, sınav sırasında olaşabilecek heyecan ve stresle baş etme yöntemlerinin anlatılacağı seminer gibi öğrencilerin ilgisini çekecek etkinliklerin yanı sıra tüm fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve ilgili ÇOMÜ birimleri fuar alanında stantlar açılarak, öğrencilerle buluşulacak.
Etkinlik, 3 Mayıs'ta Troia Kültür Merkezi'nde yapılacak.
-"Dünya ve Ülkemiz Ormanlarına Bakış" konferansı-
Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü ile ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı tarafından "Dünya ve Ülkemiz Ormanlarına Bakış" adlı konferans düzenlendi.
Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okan Yaşar, üniversitede düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, yaşanabilir çevrenin en önemli bileşenlerinden birisinin ağaç ve orman olduğunu söyledi.
Ortak gelecek için yapılacak en önemli çalışmaların başında fidan dikip, orman yaratmak olduğunu dile getiren Yaşar, "Ülkemizde kişi başına 0,15 hektar verimli orman düşerken, bu miktar Avrupa'da 0,26, ABD'de 0,78, dünya ise 0,64'tür. Ülkemizde 1970'lerden itibaren toprak erozyonu, yangınlar, zararlılarla etkin mücadele, biyolojik çeşitliliğin korunması ve ağaçlandırmalar yoluyla ormanları tekrar kazanma süreci başlamıştır. Ülkemiz orman varlığını artıran az sayıdaki ülkelerden biridir" diye konuştu.
Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli başmühendis Osman Bayır ise dünya, Türkiye ve Çanakkale ormanlarının mevcut durumuna ilişkin istatistiksel analiz yapıp, Türkiye'deki orman varlığının küçülmesinin nedenlerini, orman zararlıları ve mücadele, biyolojik mücadelenin önemi konularında bilgi verdi.
- Yenice MYO'da toplantı-
ÇOMÜ'ye bağlı Yenice Meslek Yüksekokulu'nda (MYO), "Güney Marmara Bölge Planı" toplantısı yapıldı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, yaptığı konuşmada, 10 yılı kapsayacak Güney Marmara Bölge Planı hazırlıkları kapsamında 13'üncü toplantının Yenice'de yapıldığını söyledi.
Gündoğan, bölgenin aşılması gereken problemlerinin ortaya çıkarılmasında, Yenice'nin geleceğine yönelik fikirlerin yerinde tespit edilmesinin daha anlamlı olacağı düşüncesiyle toplantının düzenlendiğini ifade etti.
Kaymakam Dede Musa Baştürk ise bu tür toplantıların bölge kaynaklarından daha yüksek katma değer sağlayabilmek ve bölgesel sıkıntılara yönelik çözüm önerilerinin dile getirilmesinde son derece yararlı olduğunu kaydetti. - ÇANAKKALE
Son Dakika › Yerel › Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?